Home GamingNintendo Switch Fysieke versie Pikmin 1+2 vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

Fysieke versie Pikmin 1+2 vanaf vandaag verkrijgbaar voor de Nintendo Switch

by Mark van Truijen

 Pikmin 1+2 voor Nintendo Switch is vanaf vandaag als fysieke versie beschikbaar bij retailers in Europa. Deze nieuwe HD-versies van de eerste twee Pikmin-games, die oorspronkelijk verschenen voor de Nintendo GameCube, zijn ook verkrijgbaar in de Nintendo eShop, apart en als digitale bundel met beide games. Bekijk de nieuwe Pikmin 1+2 – Gamecardversie nu verkrijgbaar!-trailer om te zien wat de games te bieden hebben.

Omdat Pikmin 4 en Pikmin 3 Deluxe ook verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch, zijn alle vier hoofdspellen in de Pikmin-serie nu speelbaar op de Nintendo Switch.

In Pikmin 1 is het ruimteschip van kapitein Olimar neergestort op een onbekende planeet. Om op die planeet te overleven en de onderdelen van Olimars schip terug te vinden, moeten spelers de hulp inroepen van de plantachtige wezentjes die Pikmin worden genoemd. Er zijn drie soorten Pikmin met elk hun eigen, unieke vaardigheden: rode Pikmin zijn immuun voor vuur, gele Pikmin kunnen bomrotsen gooien en blauwe Pikmin kunnen onder water ademen. Spelers moeten de krachten van de Pikmin slim combineren om obstakels te overwinnen, bruggen te bouwen, onderdelen van het ruimteschip te verslepen en hongerige wezens te verslaan. Tijd om ze aan het werk te zetten!

In Pikmin 2 keren kapitein Olimar en zijn collega Louie terug naar de vreemde planeet op een missie om de schulden van hun bedrijf af te betalen. Dit keer kunnen Olimar en Louie elk een leger Pikmin aanvoeren om te wisselen tussen verschillende gebieden en doelen sneller te bereiken – het draait allemaal om teamwerk! Naast het verkennen van het planeetoppervlak, kunnen spelers dit keer ook onder de grond duiken om uitdagende grotten vol schatten en gevaarlijke eindbazen te overwinnen. Zo kunnen Olimar en Louie speciale voorwerpen krijgen waarmee ze nog efficiënter kunnen werken. Daarnaast debuteren in dit deel twee nieuwe soorten Pikmin – de witte Pikmin zijn giftig en zelf immuun voor gif, terwijl de forse paarse Pikmin hun gewicht in de strijd kunnen gooien.

Naast HD-graphics, bieden Pikmin 1 en Pikmin 2 op de Nintendo Switch alle verbeteringen die ook al zaten in de NEW PLAY CONTROL!-versies van de games die eerder voor de Wii verschenen. Taken als het gooien, scheiden van en wisselen tussen Pikmin, of het omsingelen van voorwerpen of vijanden, zijn daardoor makkelijker uit te voeren. Daarnaast bevat Pikmin 2 de originele lokale tweespelerstand en battle-modes van het origineel, zodat spelers met of tegen een vriend kunnen spelen in speciale Challenge Arenas. Daarbij kiest elke speler een commandant, om vervolgens zijn Pikmin aan te voeren tijdens de strijd om de hoogste score.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d