Home Gaming Tales of Kenzera: ZAU Review

Tales of Kenzera: ZAU Review

by Pim, Sel

Onlangs verscheen er een nieuwe EA Original titel in de vorm van Tales of Kenzera: ZAU. Tales of Kenzera: ZAU verteld je het verhaal van Zau in de wereld van Kenzera. Het verhaal komt uit het hoofd van Abubakar Salim die ook wel bekend is als stemacteur van het personage Bayek van Assassin’s Creed die tien jaar geleden zijn vader verloor aan de rotziekte kanker. Wij hebben de game uitgebreid onder de loep genomen en hieronder lees je onze bevindingen!

In het verhaal van Tales of Kenzera: ZAU ga je als Zau op zoek naar de god van de dood genaamd Kalunga. Zau’s vader is gestorven en Zau hoopt met de god van de dood te kunnen onderhandelen om zijn vader weer tot leven te kunnen wekken. Kalunga belooft Zau zijn vader weer tot leven te wekken als Zau drie verdwaalde zielen tot rust kan brengen die de dood hebben bedrogen. In de game heb je de mogelijkheid tot twee maskers te dragen die verschillende krachten hebben. Zo heb je het zonnemasker die zorgt dat je close combat kan gebruiken en je vijanden met harde klappen uit kan schakelen. En het maanmasker zorgt er weer voor dat je vijanden op lange afstand kan gaan raken. Hoe verder je komt hoe meer mogelijkheden je vrijspeelt voor deze maskers. Denk hierbij aan water bevriezen of speren gooien om deuren te openen die op moeilijke afstanden zitten.

Deze game word je voorgeschoteld in een metroidvania sausje maar je hoeft gelukkig niet heel veel heen en weer te reizen om alles uit te de game te halen wat er in zit. Ook is er een fast travel mogelijkheid die zorgt dat je eerder bezochte gebieden met een druk op de knop weer in kan zodat je alles kan behalen wat nodig is. Wil je alle gebieden compleet behalen dan moet je dus zorgen dat je Trinkets vind. Deze zorgen dat je makkelijker XP kan vergaren die zorgen dat je je maskers kan upgraden waardoor je nieuwe moves vrijspeelt. Ook zijn er verschillende relieken te vinden die je wat achtergrond verhaal en XP geven dus leuk om te zoeken. Ook zijn er rust punten te vinden waar als je erin gaat wat meer Health bar krijgt.

De game bied je drie moeilijkheidsgraden maar is niet heel moeilijk te noemen. Wil je uitgedaagd worden door de game zet hem dan gelijk op het moeilijkste niveau. Er zitten ook puzzels in de game maar die zijn helaas niet zo heel moeilijk en je weet eigenlijk gelijk al wat je moet gaan doen. De game is ook niet heel erg lang je bent er zo’n 9 a 10 uur mee bezig en dan heb je alles gevonden.

Wij hebben de game mogen testen voor de Playstation 5 en ik moet zeggen dat het grafisch een zeer mooie game is vooral in 4K. De soundtrack is ook van een erg hoog niveau en blijft in je hoofd hangen met zijn mooie en sombere nummers. Ook de stemacteurs leveren een goede performance.

Tales of Kenzera: ZAU is een goede game geworden die je voor een klein prijsje uit de digitale winkel kan halen op je game platform. De game kost een kleine 20 euro en dat is de game meer dan waard. De game is vergelijkbaar met Ori en Prince of Persia: The Lost Crown die eerder dit jaar verscheen maar weet helaas het niveau van deze games niet te bereiken.

Conclusie

Tales of Kenzera: ZAU is een goede titel geworden die zich helaas net niet kan meten in het genre met titels als Ori en Prince of Persia: The Lost Crown. Dit omdat de game vrij simpel is en de puzzels niet echt heel uitdagend zijn. Gelukkig is de game niet heel duur en kun je hem voor een klein prijsje op de kop tikken en er dan alsnog van genieten. De game duurt zo’n 9 a 10 uur en dan heb je alles eruit gehaald wat er in zit maar dan heb je wel een ervaring gehad die je bij zal blijven.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x