Home GamingAndroid Iron Man en Black Panther game zijn het begin van een golf aan Marvel Games

Iron Man en Black Panther game zijn het begin van een golf aan Marvel Games

by Mark van Truijen

Marvel heeft de afgelopen jaren verschillende inspanningen gedaan om zijn aanwezigheid in de game-industrie uit te breiden, maar het heeft wisselende resultaten gehad. Hoewel de door Insomniac ontwikkelde Marvel’s Spider-Man-serie duidelijk veel succes heeft genoten, met meer dan 33 miljoen eenheden verkocht tot mei vorig jaar, zijn er andere grote titels geweest die niet zo succesvol zijn geweest. Dit varieert van het door critici bekritiseerde en commercieel teleurstellende Marvel’s Avengers tot titels als Marvel’s Midnight Suns en Marvel’s Guardians of the Galaxy, die ondanks goede ontvangst door critici en publiek niet goed hebben verkocht.

Interessant genoeg is Marvel zich volgens de bekende comic book-insider CanWeGetSomeToast “pijnlijk bewust” van deze inconsistentie. In een recente tweet beweerde de insider dat er “geruchten zijn van een interne verschuiving bij Marvel om zich te richten op games” en dat de aankomende duo singleplayer actie-avonturengames van EA gebaseerd op Black Panther (ontwikkeld door Cliffhanger Games) en Iron Man (ontwikkeld door Motive Studio) bedoeld zijn als “het begin van een grote inspanning.”

Natuurlijk heeft Marvel nog een paar andere singleplayer actie-avonturengames in ontwikkeling. Skydance New Media, geleid door Uncharted-maker Amy Hennig, werkt aan een game met Black Panther en Captain America, terwijl Insomniac momenteel bezig is met de ontwikkeling van Marvel’s Wolverine, waarvan volgens geruchten wordt gemikt op een lancering in de herfst van 2024.

Ondertussen wordt later deze maand, op 20 oktober, Marvel’s Spider-Man 2 gelanceerd voor de PS5.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d