Home Gadgets Speedlink Tyron review

Speedlink Tyron review

by Mark van Truijen

Wij kregen de kans om voor Speedlink de Tyron te reviewen.. Speedlink is druk bezig zichzelf goed neer te zetten in de markt voor game accessoires. Dit doet het met een portfolio dat bestaat uit geluidssystemen, headsets, muizen, muismatten, toetsenborden, gamepads, joysticks en veel meer.

Laten we even naar het lijstje kijken van de headset :
– RGB-stereogamingheadset voor aansluiting op PC/PS5/PS4/Xbox/Switch
– meerkleurige RGB-verlichting
– Geïntegreerde volumeregeling en microfoondemping
– Gevoelige microfoon met flexibele arm
– variabele maataanpassing
– Zacht gevoerde hoofdband voor meer comfort
– Gevoerde oorschelpen
– Drivereenheden: 50 mm
– Frequentierespons hoofdtelefoon: 20 Hz-20 kHz
– Impedantie hoofdtelefoon: 32Ω | Geluidsdrukniveau: 100dB ± 3dB
– Frequentierespons microfoon: 100 Hz tot 10 kHz• Microfoongevoeligheid: -42dB ± 3dB
– Polair patroon: omnidirectioneel
– Aansluiting: 3,5 mm jackplug of 2 x 3,5 mm jackpluggen met adapter; USB-A voor verlichting |. Kabellengte: 1,8 meter + Y-adapter (2 x 3,5 mm jackpluggen)
– Afmetingen: 200 × 210 × 88 mm (B × H × D)• Gewicht: 310 g (inclusief kabel)
Prijs: rond de 20 euro 

Het eerste wat je misschien opvalt is de prijs, deze zit in een segment waar we weinig goeds hebben kunnen vinden. Maar laten we niet te vroeg oordelen. We gaan kijken hoe de Speedlink Tyron is. We hebben hem binnen in een stevige doos, verder dan de headset zit er niets in de doos. Verpakkingsmaterialen worden hieral weg bespaard. De headset is licht, zo een 310gram en verder merken we een zwarte coating en een oké uitstraling. De uitstraling is volledig plastic, wat ik ergens wel okey vindt, maar het oogt dan ook soms wel cheap. Maar hey, 20 euro mensen. Goed, de beugel is breed opgezet en de hoofd en oorkussens zijn van kunstleer.

Dan vinden we aan de linkerzijde een flexibele microfoonarm. De aansluiting van de headset gaat via een 1,8meter lange kabel, de USB kabel is enkel nodig voor de verlichting. Je leest het dus goed, je hebt een aparte kabel voor de verlichting op de headset. Ook is er een Y-adapter (2x 3,5 mm jackpluggen) meegeleverd bij de headset.

De speakers bevinden zich in gesloten behuizingen die goed geïsoleerd zijn om omgevingsgeluid in hoge mate te dempen. Neodymiummagneten met een diameter van 50 mm zorgen voor weergave.

De headset presteert goed in onze tests (onder andere speelt met Helldivers 2, Overwatch 2, verschillende films en muziek). De headset scoort redelijk met vlakke hoge tonen, er zit een redelijk krachtige bas in. Soms klinkt het geluid wat vervaagd en niet accuraat. Maar voor een beginnende gamerOns testexemplaar scoort met vlakke hoge tonen en een redelijk krachtige bas. De middentonen daarentegen zijn erg “vervaagd” en “onnauwkeurig”. De audiokwaliteit zou echter voldoende moeten zijn voor de instapspeler.

De headset wordt direct op het apparaat zelf bediend: Op de linker oorschelp vind je een klein volumewieltje en een schuifschakelaar voor de microfoon (aan/uit). Er zijn geen aanpassingsmogelijkheden beschikbaar voor de geïntegreerde verlichting – er is alleen automatische kleurwisseling.

Dankzij de zachte oorkussens en het lage gewicht is de headset ideaal voor lange gameperiodes. Zelfs na ruim zes uur merkten we geen enkele pijn in onze oren, wat wederom spreekt voor het hoge comfortniveau van ons exemplaar. De Tyron RGB krijgt nog een pluspunt voor de verstelbare hoofdband, die het comfort nog eens onderstreept. Alleen jammer dat de kunstleren hoes je oren snel doen zweten.

Prijs en beschikbaarheid
De Speedlink Tyron RGB ligt nu in de winkels voor iets minder dan 20 euro

De nieuwe Tyron RGB van Speedlink zal vooral prijsbewuste gamers aanspreken. Voor een kleine 20 euro krijg je solide bouwkwaliteit, behoorlijk comfort, een behoorlijk “goede” microfoon en bruikbare stereogeluidskwaliteit. Aan de kritieke kant zijn de kunstleren hoezen (zweterige oren) en niet-verwijderbare elementen (microfoon en kabel). Hoe het ook zij, de prestaties en de prijs komen nog steeds overeen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x