Home Gaming The Past Within review

The Past Within review

by Pim, Sel

The Past Within is een point & click avonturen game waarin co-op spelen centraal staat. Dit is een nadeel voor single-player spelers maar wel een voordeel als je misschien een van de meest originele games wil spelen van het jaar. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om de game te mogen checken en hieronder lees je onze bevindingen!

Als je de game opstart krijg je een paar simpele instructies. Eerst kies je welke speler je bent. Je kunt kiezen of je de speler bent die in het verleden speelt of juist degene die in de toekomst speelt. De game gaat dan beginnen met ieder een kamer om te gaan onderzoeken. Elk onderdeel lijkt een beetje op een Escape Room waaruit je moet gaan zien te ontsnappen. Het voordeel is dat er hier geen tijd aanwezig is dus je kan lekker gaan onderzoeken en zelf de tijd nemen die je nodig hebt om de puzzels op te lossen. Het is de bedoeling dat de ene speler een puzzel oplost om de andere te kunnen gaan helpen met de puzzel waar diegene mee bezig is. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat speler 1 een code ziet omdat hij een puzzel oplost waarmee speler 2 een kluis open kan gaan maken. De mogelijkheden zijn divers.

Communicatie is de sleutel tot succes in The Past Within. De game maakt het je gelukkig niet te moeilijk zolang je maar blijft praten over wat je ziet en wat je doet kom je het verst in de game. Het is ook makkelijk en een truc om dingen te fotograferen en door te sturen over je telefoon naar degene met wie je speelt zodat je het nog makkelijker maakt om verder te komen. De makers adviseren je ook om Discord te gebruiken als je vast komt te zitten. Natuurlijk kun je Discord ook gebruiken om nieuwe vrienden te zoeken voor de game.

Het verhaal van de game is vrij makkelijk. Je komt in het verhaal erachter dat je vader is overleden en je doel in de game is om je vader weer tot leven te wekken met een resurrection machine. Om dit voor elkaar te krijgen is het dus het doel dat je samen werkt in de toekomst en in het verleden om dit te volbrengen. Meer ga ik niet vertellen vanwege spoilers in het verhaal. Wel krijg je soms wat enge momenten voorgeschoteld en muziek die je laat bibberen. De game heeft een Teen rating dus zal geen bloed of zware heftige dingen bevatten.

Op grafisch aspect is de game best mooi. Bijna alles is handgetekend en later springt bijna alles over in 3D. Je kunt zien dat de makers niet beschikten over een groot budget maar dat doet gelukkig niets aan de beleving te min. Je kunt bij deze game op de Nintendo Switch gebruik maken van de controller op TV Mode of gebruik maken van de touchscreen in handheld modus. Ik zelf vond het gebruik maken van de touchscreen het fijnste spelen. Op deze manier kun je makkelijker gebruik maken van bijvoorbeeld het verschuiven van een lade of toetsen indrukken van een telefoon.

Helaas is de game niet erg lang. De game heeft twee hoofdstukken en daar ben je in een uurtje of 2 a 3 wel doorheen. Je kunt de game wel twee keer doorspelen om een keer te kijken in het verleden of in de toekomst. De game is wat ik dus zeg vrij kort maar daar is de prijs ook naar. De game kost namelijk €5,99 en daarvoor krijg je een erg leuke ervaring die je samen kan spelen met een vriend of vriendin.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d