Home Gaming Ballen die grenzen doorbreken: Sue Bird en Diana Taurasi op de exclusieve cover van NBA 2K23 WNBA Edition

Ballen die grenzen doorbreken: Sue Bird en Diana Taurasi op de exclusieve cover van NBA 2K23 WNBA Edition

by Mark van Truijen

2K heeft vandaag aangekondigd dat Phoenix Mercury’s tweevoudig Kia WNBA Finals MVP, drievoudig WNBA kampioen, WNBA topscorer aller tijden en vijfvoudig Olympisch gouden medaillewinnares Diana Taurasi, samen met Seattle Storm’s viervoudig WNBA kampioen, dertienvoudig WNBA All-Star, WNBA leider aller tijden assists en vijfvoudig Olympisch gouden medaillewinnares, Sue Bird, de cover van de NBA 2K23 WNBA Edition zullen sieren. De NBA 2K23 WNBA Edition is exclusief verkrijgbaar bij GameStop in de VS en Canada. Het is de tweede cover in de geschiedenis van de NBA 2K-franchise die in het teken staat van WNBA-atleten. Diana en Sue zijn samen met Michael Jordan de huidige atleten op de NBA 2K23-cover. Morgen wordt er nog een belangrijke atleet aangekondigd op de cover.


“Het is echt een ongelooflijk gevoel om je harde werk herdacht te zien op de cover van een game als NBA 2K23,” zei Taurasi. “Er zijn zoveel kinderen die dromen van een professionele basketbalcarrière, en zij kunnen er nu ook van dromen om op de NBA 2K cover te staan, of ze nu in de NBA of WNBA willen spelen.”
 
“De respons op NBA 2K’s eerste WNBA Edition vorig jaar was overweldigend positief en een bewijs van het groeiende publiek en de groeiende bekendheid van de W,” aldus Alfie Brody, Vice President of Global Marketing Strategy bij 2K. “Sue Bird en Diana Taurasi hebben zowel individueel als samen grootsheid bereikt, waardoor hun status als twee van de beste speelsters in de geschiedenis van de WNBA is verstevigd.”
 
Ter ere van Sue Bird’s en Diana Taurasi’s jarenlange inzet voor gelijke kansen voor vrouwelijke atleten, doneert NBA 2K samen met de WNBA-sterren $100.000 aan Every Kid Sports, waardoor jongeren de kans krijgen om deel te nemen aan jeugdbasketbalprogramma’s in het hele land. De donatie zal de toegang tot jeugdbasketbal verbeteren door de inschrijvingskosten te dekken voor meer dan 550 meisjes uit gezinnen met een beperkt inkomen. Every Kid Sports is een nationale non-profitorganisatie die zich inzet om kinderen aan recreatieve jeugdsporten te laten deelnemen.
 
“Het is geweldig om mezelf op de cover te zien van een videogame die zo’n culturele impact heeft,” zei Bird. “En door samen te werken met NBA 2K en Every Kid Sports, hebben Diana en ik de kans om deuren te openen voor honderden jonge meisjes in dit land die zich willen uiten op het veld. Ik ben vereerd om op de cover te staan, en nog meer vereerd om mijn nalatenschap te gebruiken om deze kansen te bieden aan de volgende generatie.”
 
“Deze samenwerking met 2K en de betrokken fenomenale atleten is een opwindende kans voor onze organisatie,” zegt Natalie Hummel, uitvoerend directeur en mede-oprichter van Every Kid Sports. “We zijn echt vereerd door hun steun en toewijding aan onze missie om de kloof te dichten in toegang tot recreatieve jeugdsporten. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan ons doel van meer gelijkheid in sport door het verstrekken van een pad voor onderbediende meisjes om de vruchten van het spel te plukken.”
 
De NBA 2K23 WNBA Edition bevat de WNBA-truien van Sue Bird en Diana Taurasi als in-game bonuscontent*. Blijf kijken voor meer onthullingen over de cover, de releasedatum en de prijzen wanneer de pre-orders op 7 juli live gaan.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: