Home Gaming The Matrix Awakens Unreal 5-demo wordt verwijderd vanaf 9 juli

The Matrix Awakens Unreal 5-demo wordt verwijderd vanaf 9 juli

by Jos Vis

Niet zo heel lang geleden kregen we de toekomst van gaming te zien in een Unreal 5-demo met The Matrix als onderwerp. Tot nu toe zien games op de nieuwste consoles er prima uit, maar veel van die games zijn nog ‘cross-gen’, wat wil zeggen dat ze ook op de vorige generatie consoles (moeten) uitkomen. Hierdoor moet er dus op allerlei vlakken rekening gehouden worden met de mogelijkheid de game te kunnen draaien op bijvoorbeeld de vanilla Xbox One, waar bij andere generaties games daadwerkelijk voor het nieuwe platform werden ontwikkeld. Wat dit met de demo te maken heeft? Het liet eindelijk eens zien waar de nieuwe consoles van Sony en Microsoft toe in staat zijn, maar ook hoe makkelijk het is om, in relatief korte tijd, zo’n grote stad te creëren in Unreal Engine 5.

Aan al het goede komt een einde, want the Matrix Awakens-demo wordt helaas vanaf 9 juli verwijderd van pc- en consoles. Als je de demo al hebt gedownload voor die tijd, kun je het later altijd nog gebruiken, dus als jij de demo nog niet hebt binnengehaald, doe dit dan effe voor 9 juli. Zelfs als je nog geen nieuwe console van Sony of Microsoft hebt, kun je alvast de demo claimen. Als je dan later toch zo’n PS5 of Xbox Series S/X op de kop weet te tikken, kun je de demo alsnog spelen. De demo is overigens gemaakt door The Coalition, maker van de laatste paar Gears of Wars-games, in samenwerking met Epic. Het is niet helemaal gek dat The Coalition hier met Unreal Engine 5 mocht spelen, aangezien Epic (maker van Unreal Engine 5) de eerste drie Gears of War-games heeft gemaakt.

Overigens is dit een techdemo en zal er nooit een The Matrix Awakens-game gaan verschijnen, maar het is wel erg interessant om eens mee te spelen, want het ziet er mooi uit, maar je kunt ook allerlei dingen aanpassen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: