Home Gaming Warner Bros. Interactive Entertainment presenteert LEGO DIMENSIONS

Warner Bros. Interactive Entertainment presenteert LEGO DIMENSIONS

by Mark van Truijen

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigen vandaag LEGO® Dimensions aan, een gloednieuwe entertainment ervaring die de regels van traditioneel gamen verbreekt door het fysiek bouwen met LEGO stenen te integreren met een interactieve gameplay, op een manier die alleen denkbaar is in de wereld van LEGO games. Met de lancering op 29 september 2015 brengt het spel de favoriete universums van fans samen, zoals DC Comics, The Lord of the Rings, The LEGO Movie, The Wizard of Oz, LEGO Ninjago, Back to the Future en nog veel meer die nog worden aangekondigd.

LEGO Dimensions, ontwikkeld door TT Games en uitgegeven door Warner Bros. Interactive Entertainment, zal beschikbaar zijn voor de Xbox One, het alles in één games en entertainment systeem van Microsoft en het Xbox 360 games en entertainment systeem van Microsoft, de PlayStation®4 en PlayStation®3 computer entertainment systemen en de Nintendo’s Wii™ U systeem.

Voor de eerste keer in een LEGO videogame bundelen personages van iconische entertainment franchises hun krachten en vechten zij buiten hun eigen wereld. In aanvulling op de game bevat de LEGO Dimensions Starter Pack de LEGO Toy Pad, waarmee spelers speciale LEGO minifiguren en andere LEGO objecten in de game kunnen plaatsen, stenen om de LEGO Gateway te bouwen, drie LEGO Minifiguren, waaronder LEGO BatmanTM van DC Comics, LEGO Gandalf van The Lord of the Rings en Wyldstyle van The LEGO Movie en de LEGO Batmobile.

“Kinderen die met LEGO stenen spelen, bouwen verder dan de afzonderlijke merken en mixen ze al hun favoriete karakters en universums. We hebben een manier bedacht, waarmee  spelers dit kunnen ervaren in games,” aldus Jon Buron, Founder en Creative Director, TT Games. “Voor het eerst in een videogame kunnen LEGO fans spelen in de virtuele wereld en de echte wereld; ze kunnen alles combineren zonder beperkingen. Stel je voor dat je LEGO Gollum van The Lord of the Rings achter het stuur zet van de LEGO Delorean in New Ninjago City; het creatieve spel is eindeloos.”

“Voortbouwend op de staat van dienst van TT Games voor uitzonderlijk populaire en boeiende games breidt LEGO Dimensions de LEGO videogame franchise uit met een baanbrekende, meeslepende interactieve entertainment ervaring die de toys to life games categorie herdefinieert,” aldus Jeff Junge, Senior Vice President, LEGO Franchise en TT Games, Warner Bros. Entertainment. “LEGO Dimensions brengt fans een innovatieve en leuke gameplay met een geweldige mengelmoes van de grootste merken, in zowel de fysieke als de digitale wereld.”

“LEGO Dimensions lijkt in niets op wat we eerder hebben gedaan. Het breidt de LEGO speelervaring verder uit in de digitale wereld met alle personages, humor en actie van LEGO videogames, nu gecombineerd met het plezier van LEGO minifiguren en modelbouw,” aldus Niels Jørgensen, Vice President, Digital Games voor de LEGO Group. “We zijn enthousiast om onze samenwerking met TT Games uit te breiden om zo nieuwe manieren te ontdekken, waarin het fysieke en digitale spel van LEGO op een zinvolle manier voor kinderen kan worden samengebracht.”

In aanvulling op de drie minifiguurhelden die gebruikt worden om de ervaring te starten, kunnen LEGO Dimensions spelers hun eigen ervaring samenstellen met extra uitbreidingspakketten. De verzamelbare Level Packs, Team Packs en Fun Pack zorgen ervoor dat je zelf personages, voertuigen, hulpmiddelen en gadgets kunt bouwen, evenals nieuwe game content met op missies gebaseerde levels en unieke in-game vaardigheden. Alle uitbreidingspakketten bevatten bekende merken en bieden gamers de mogelijkheid alles om te wisselen, waar ze zich ook in het spel bevinden, zonder beperkingen.

Enkele pakketten die in 2015 uitkomen, zijn de Back to the Future Level Pack met een LEGO Marty McFly minifiguur, een LEGO Ninjago Team Pack met Kai en Cole minifiguren, drie Ninjago Fun Packs met Jay, Nya en Zane minifiguren, twee DC Comics Fun Packs met Wonder Woman en Cyborg minifiguren, drie The Lord of the Rings Fun Packs met LEGO Gollum, LEGO Gimli en LEGO Legolas minifiguren, vier The LEGO Movie Fun Packs met Emmet, Bad Cop, Benny en Unikitty personages en een The Wizard of Oz Fun Pack met een LEGO Wicked Witch of the West minifiguur. Extra uitbreidingspakketten voor het 2015 assortiment worden in de maanden voor de release aangekondigd. Andere uitbreidingspakketten worden na de release van de game en in 2016 uitgebracht.

LEGO Dimensions bouwt niet alleen een brug tussen het digitale en fysieke LEGO spel, maar introduceert ook een digitaal systeem van spelen met een fantastische lange termijn waarde voor LEGO gaming. Een LEGO Toy Pad, LEGO Gateway en de videogame, die in de Starter Pack zit, biedt de speler oneindige mogelijkheden om een eigen gameplay ervaring te creëren. Toekomstige uitbreidingssets blijven werken met de Starter Pack, zelfs tot de herfst van volgend jaar. Er is geen compatibility chart nodig.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x