Home Gaming Tennis Manager 22 review

Tennis Manager 22 review

by Sven

Al jaren zijn er meerdere simulatie games voor meerdere sporten. Zo heb je natuurlijk de beroemde Football Manager, maar heb je ook Motorsport Manager en nog vele anderen. Tennis Manager kwam vorig jaar op de markt en heeft destijds ook meteen indruk gemaakt. Dit jaar komt het vervolg op Tennis Manager 21 uit in de vorm van Tennis Manager 22 en wij zijn op onderzoek gegaan of deze management game een smash hit of eerder een foul is.

Het doel van Tennis Manager 22 is om een academie op te richten waarin jij tennissers moet gaan opleiden om uiteindelijk een Grand Slam te winnen of misschien zelfs meerdere! Het is natuurlijk niet zo dat je direct een superster in je academie hebt zitten, dus als je gewend bent aan games zoals Footbal Manager, dan weet je wat je te doen staat! Naast dat je dus je tennissers moet trainen, moet je ook zorgen voor de juiste staf. Je zal dus mensen meoten aannemen zoals physical trainers, coaches, mental trainers en fysiotherapeuten. In de meeste gevallen ben je niet naar de tennis wedstrijd aan het kijken, maar zal je naar menu’s aan het kijken zijn om je tennissers de juiste zorg en aandacht te geven die zij nodig hebben. Als je alle trainers voor je tennissers hebt gekozen, dan is het tijd om mee te doen aan competities. Je kan je inschrijven voor allerlei competities over de hele wereld. Elke competitie is afhankelijk van leeftijd en je plaatsing op de wereldranglijst.

Naarmate de game vordert zal je steeds meer de mogelijkheid krijgen om nieuw talent in je academie te stoppen. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst je academie upgraden en daar heb je weer geld voor nodig (door sponsoren en toernooien). Tennis Manager 22 gaat niet ontzettend diep zoals games als Football Manager, maar het doet wel een stap in de goede richting voor de komende jaren. Tennis Manager 22 is redelijk diepgaand en je kan zeker pareltjes vinden in de academie en die met de juiste training opleiden tot wereldsterren.

De game is in de audio en graphics afdeling redelijk simpel, maar het doet wat het moet doen. De menu’s zien er strak uit en je kan redelijk makkelijk je weg vinden door alle menu’s heen. Dit is erg belangrijk voor games zoals dit om dat vaak de interface erg lastig is, maar bij Tennis Manger 22 valt dat dus best mee. Uiteindelijk kan je ook tennis wedstrijden bekijken en die graphics zijn simpel, maar goed genoeg. Je kan je tennisser aanmoedigen tijdens de wedstrijd, maar ook de tactiek aanpassen. Ook in de tennis wedstrijden zijn de menu’s simpel, maar effectief en makkelijk te begrijpen. De audio daarentegen viel erg tegen, het is niet een super soundtrack, waardoor je beter het geluid uit kan zetten en je eigen muziek eronder aan kan houden.

Tennis Manager 22 is in mijn ogen een vermakelijke sport simulatie game als je van Tennis houdt. Deze game laat je een eigen academie oprichten en uiteindelijk je tennissers wereldsterren worden als je ze goed en effectief genoeg traint. Toch hoop ik dat in volgende delen de gameplay steeds dieper en uitgebreider wordt, zodat ook de hardcore sport simulatie fans extra van deze game kunnen genieten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: