Home Gadgets Speel overal Minecraft met de nieuwe Gameband + Minecraft wearable

Speel overal Minecraft met de nieuwe Gameband + Minecraft wearable

by Sven

Now Computing en de Nederlandse distributeur Innovational introduceren Gameband + Minecraft: de eerste wearable die speciaal is ontworpen voor het succesvolle spel Minecraft. Hiermee kunnen spelers hun Minecraft-werelden, -data en -instellingen overal mee naartoe nemen, waar ze ook zijn, door simpelweg de Gameband in de USB-poort van elke computer te pluggen. Minecrafters zijn hierdoor niet meer gedwongen om te wachten tot ze weer thuis zijn om verder te spelen. Voortaan kunnen ze overal met hun eigen werelden verder spelen. Uiteraard bevat de Gameband een led-scherm dat je naar eigen wens kunt personaliseren, en worden de werelden in de cloud opgeslagen als back-up.
Now Computing ontwikkelde Gameband voor spelers die een eenvoudige manier zochten om hun Minecraft-werelden en de bijbehorende instellingen mee te nemen en nooit meer te verliezen. Zo kunnen ze op hun eigen computer een wereld bouwen en op de computer van een vriend verder spelen, of mee op vakantie nemen.

  • Minecraft-spelers hebben op elke pc, Mac en Linux-computer toegang tot hun spelwerelden, serverinstellingen en andere data van Gameband.
  • Het led-scherm van de Gameband is eenvoudig te veranderen in een horloge of agenda met de PixelFurnance-app. Ook kunnen zij er animaties of foto’s op afbeelden en deze met andere spelers uitwisselen via de PixelFurnance-website.
  • Gameband is geschikt voor dagelijks gebruik en is gemaakt van duurzaam, zwart thermoplastic polyurethaan. Hij hangt stevig aan je pols met de stalen gesp en is splash-proof (volgens IPX-standaard).
  • Met de USB 3.0 MLC-geheugenclip is de Gameband ongelooflijk snel. Hij heeft een tien keer langere levensduur dan standaard-USB-sticks, en daarnaast de continue read-writes en snelheid die nodig zijn om Minecraft direct vanaf de wearable te spelen.
  • De Gameband-software wordt geback-upt naar de beveiligde servers van Gameband (het eerste jaar gratis), waarmee spelers eenvoudig hun spel kunnen opslaan en weer terugvinden in het geval van diefstal of verlies.

“Het idee van Gameband ontstond door de spelers zelf. Naar aanleiding van eerdere conceptproducten die we uitprobeerden, vroegen zij ons om een oplossing om hun spel overal mee naartoe te nemen”, zegt Feargal Mac Conuladh, CEO van Now Computing. “Mensen zijn vaak onderweg en Minecraft-spelers investeren veel tijd in hun spel. Met Gameband + Minecraft loggen zij eenvoudig in en hebben zij overal toegang tot hun eigen spel.”

“We zijn enkele jaren bezig geweest om producten te ontwikkelen, waarmee spelers Minecraft op een andere manier kunnen spelen. Gameband is een uniek product en werkt hiervoor perfect”, zegt Vu Bui, COO van Minecraft-ontwikkelaar Mojang. “De Minecraft-wereld is terug te vinden in zijn geweldige redstone-design. Zo draag je met plezier een klein beetje Minecraft-liefde om je pols. En hij is nog functioneel ook: je slaat je spelwerelden op de Gameband en online op, en draagt ze van computer naar computer. Tot slot projecteer je eenvoudige pixelanimaties op het led-scherm. Ik ben er trots op dat ik bij dit project betrokken was.”

Minecraft is een wereldfenomeen. Het blijft het best verkopende computerspel aller tijden met meer dan honderd miljoen geregistreerde gebruikers sinds de introductie in 2009. Het aantal gebruikers blijft – ook op mobiel – enorm toenemen.

Gameband + Minecraft is nu onder andere verkrijgbaar bij Bart Smit. Zie voor meer informatie http://www.gameband.com/nl/shop/. De adviesprijs is 99 euro.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: