Home Gaming WRC 5 wordt eerste officiële WRC-game met eSports-competitie

WRC 5 wordt eerste officiële WRC-game met eSports-competitie

by Sven

Voor het eerst in de geschiedenis wordt er tijdens het seizoen van 2016 gelijktijdig aan elke WRC-ronde een officieel eSports-kampioenschap georganiseerd.

In het FIA World Rally Championship (WRC), een van de meest uitdagende motorsportavonturen, moeten coureurs en productiewagens het tegen elkaar opnemen in de zwaarste en meest gevarieerde omstandigheden ter wereld. WRC 5 vormt natuurlijk de perfecte link tussen coureurs en spelers enerzijds en echte rally’s en hun virtuele tegenhangers anderzijds, om de spanning tussen deze twee verschillende werelden tot uiting te laten komen.

Het eSports WRC Championship begint met het WRC-seizoen van 2016 in januari. De komende weken wordt meer informatie over de competitie aangekondigd.

“Een goede online gebruikerservaring is een van de meest gevraagde features van WRC-fans. We hebben lang nagedacht over iets nieuws en spannends”, aldus Alain Jarniou, Game Director van WRC 5.“eSports groeit elk jaar sneller, maar er zijn slechts een paar motorsportgames met een interessante online competitie. We denken echt dat WRC-eSports de beste uitdaging ooit wordt voor een motorsportgame en voor rallyfans”,concludeert Alain Jarniou.

“We zijn bij ESL erg enthousiast over de integratie van zo’n interessante motorsportgame in ons eSports-ecosysteem”, aldus Samy Ouerfelli, Managing Director van ESL France. “Het officiële eSports WRC Championship zal absoluut bol staan van het beste van het beste uit de motor-eSport. Fans uit de hele wereld scharen zich niet alleen achter de online competitie, maar ook over de tegenhanger in het echt.”

De beste eSports-coureurs strijden online op Twitch tot het epische live-gevecht in de laatste ronde van het WRC-seizoen van 2016.

“Nieuwe technologie heeft een extra dimensie gegeven aan de manier waarop mensen zich met WRC kunnen bezighouden. We zijn trots op de baanbrekende digitale initiatieven die we hebben geïntroduceerd. Hiermee kunnen fans WRC overal en altijd volgen. Onze samenwerking met Bigben Interactive voor het 2016 eSports WRC Championship is het nieuwste voorbeeld hiervan, en we zien ernaar uit om de komende weken meer informatie aan onze gamefans te presenteren”, aldus Oliver Ciesla, managing director van WRC Promoter. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: