Home GadgetsApple Sophia, de meest menselijke robot ter wereld, hoofdgast op Bright Day

Sophia, de meest menselijke robot ter wereld, hoofdgast op Bright Day

by Mark van Truijen

Techfestival Bright Day, dat op 24 en 25 november plaatsvindt in de Expo Haarlemmermeer, kondigt vandaag een wel hele bijzondere hoofdgast aan voor hun achtste editie. Niemand minder dan de sociale humanoid robot Sophia, van Hanson Robotics, komt voor het eerst naar Nederland. Sophia is de eerste robot in de geschiedenis met een staatsburgerschap (in Saudi-Arabië). Tijdens Bright Day wordt Sophia op het hoofdpodium geïnterviewd, over kunstmatige intelligentie, robotica en haar indruk van mensen.

“Na ESA-astronaut André Kuipers twee jaar geleden en YouTube-ster Casey Neistat in 2017 presenteren we dit jaar een robot als hoofdgast. Veel futuristischer wordt het niet”, aldus Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande. “Ze is voor ons een toonbeeld van de ‘bright side of tech’, het thema van Bright Day 2018. Robots zijn niet eng, we moeten ze alleen beter leren kennen. En zij ons.”

Exclusieve demonstratie robot ANYmal

Naast robot Sophia is er nóg een bijzondere robot van de partij: ANYmal van het Zwitserse ANYbotics. Deze geavanceerde viervoeter kan autonoom functioneren en ingezet worden als multi-purpose robot. Tijdens Bright Day krijgt het publiek een exclusieve demonstratie te zien.

Gaming YouTuber Royalistiq geeft live tips & tricks

Royalistiq, echte naam Roy Beszelsen, werd groot als YouTuber door de game Fortnite te spelen. Hij heeft inmiddels ruim een half miljoen volgers en komt naar Bright Day om zijn tips & tricks over het ongekend populaire spel te geven. Verder bestaat het gaming-programma op Bright Day uit het ESL Dutch Championship en het NK Snake in samenwerking met Nokia.

Bright Day – The bright side of tech

Bright Day is het jaarlijkse techfest van Bright, hét tech-platform van Nederland. Altijd op zoek naar vernuft in digitale technologie, naar de gamechangers en de eye openers. Tijdens Bright Day kun je de coolste tech in het echt zien. Zie robots in actie, ervaar experimenten met drone, test de beste e-bikes, verken hoe banen er in de toekomst uitzien, speel games in een arena en geniet van Dutch design. Het techfestival vindt plaats in de Expo Haarlemmermeer en is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Ga voor tickets en meer informatie naar www.brightday.nl.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x