Home GadgetsFotografie Sony geeft de beste tips om ieder huisdier beroemd te maken op Instagram

Sony geeft de beste tips om ieder huisdier beroemd te maken op Instagram

by Pim, Sel

In 2019 is Instagram de plek geworden om dierenfoto’s te delen. Het optimaal vastleggen van de trouwe viervoeter of pluizige kater is nog niet zo eenvoudig. En dit is wel een vereisten want met meer dan 250 miljoen posts op #dogsofinstagram en#catsofinstagram, is het lastig om nog op te vallen.

Om alle dierenliefhebbers te helpen heeft Sony samengewerkt met Instagram-beroemdheden Dolly Pawton (@dolly_pawton) en Dante Duke (@danteduke_thecat) om tot de perfecte handleiding te komen voor het maken van honden en katten foto’s.

Ook biedt Sony sinds kort Animal Eye Auto Focus-technologie voor haar camera’s. Met deze tool kan de gebruiker haarscherpe foto’s van zijn of haar huisdier maken. De camera stelt volledig automatisch scherp op het oog van het dier waardoor de foto altijd scherp is. Zo krijgen onze pluizige vrienden alle likes die ze verdienen.

De achtergrond bepalen

Instagram is een visueel sociaal platform. Het is daarom belangrijk om een plaatje te creëren wat in het oog springt en waardoor men stopt met scrollen. Achtergrond, decor, goede verlichting en een perfecte scherpstelling zijn essentieel om de persoonlijkheid van het huisdier weer te geven en boeiende beelden te creëren.

Outfits

Creëer een opvallende look waarmee het dier zich kan onderscheiden. Of dat nu uitbundige kleding, stijlvolle accessoires of een thema voor de feestdagen betreft (pompoen- en kerstmutsen in de aanslag). Maar als dat niet bij het huisdier past, laat hem gewoon zichzelf blijven. Uiteindelijk gaat het om authenticiteit.

Koester hun unieke persoonlijkheid

Honden en hebben allemaal een eigen karakter, dus benadruk wat ze zo bijzonder maakt en vertel hun verhaal. 

Consequent zijn

Probeer de toon van zowel de beelden als de bijschriften gelijk te houden. Dit zorgt voor een sterke identiteit die duidelijk herkenbaar is. Wees ook consequent in de frequentie van de posts en voorzie fans regelmatig van updates om de aandacht vast te houden.

Een pose aannemen

Kies de invalshoeken die het beste de persoonlijkheid en bijzondere fysieke eigenschappen van het huisdier weergeven. Hoe meer de fotograaf met het huisdier aan de slag gaat, hoe beter de ultieme look in beeld komt. Gebruik snoepjes om het dier in de goede richting te bewegen.

Bijschrift

Bijschriften kunnen er verder aan bijdragen dat het karakter en verhaal van het huisdier tot leven komt. Hierdoor krijgen zijn volgers een kijkje in zijn leven. Een gevatte, grappige of sarcastische toon werkt goed, afhankelijk van zijn aard. Verwerk trending hashtags in de posts om de aandacht  te trekken.

Focus op kwaliteit

Gebruik de beste apparatuur om scherpe beelden vast te leggen die het karakter en uiterlijk van het huisdier volledig weergeven. De Animal Eye AF-functie op Sony-camera’s helpt bij het maken van de ultieme foto’s van ieder huisdier. Het benadrukt de fijnere details en de beelden worden tot leven gebracht.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: