That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Gaming, PC, PS4, Xbox One

Ontdek de mythe van Cthulhu in The Sinking City

Bigben en Frogwares studio delen met veel plezier een nieuwe developer diary-video die onthult hoe het team zich de wereld van H.P. Lovecraft toeëigende en naar een game vertaalde.

De oudste en sterkste emotie van de mensheid is angst, en de oudste en sterkste soort angst is angst voor het onbekende.”
H. P. Lovecraft

H.P Lovecraft is een Amerikaanse schrijver die wereldfaam verwierf met zijn fantastische verhalen rond de mythe van de Great Old Ones, krachtige en kwaadaardige, half-goddelijke wezens, waarvan Cthulhu de bekendste vertegenwoordiger is. Mensen zijn onbeduidende stofkorrels in een universum dat is onderworpen aan de wil van deze cyclopische entiteiten en hun volgelingen, die constant streven naar hun terugkeer op aarde. Dit fictieve universum heeft vele werken, films, romans en games geïnspireerd en vormt een ideale setting voor een avonturen- en onderzoeksvideogame in een open wereld.

Bekijk hier de video.

The Sinking City interpreteert en ontwikkelt de thema’s die Lovecraft verkende: de angst voor monsters en het onbekende, de zoektocht naar occulte waarheden en waanzin. Spelers kruipen in de huid van een privédetective die onderzoek doet naar het verdwijnen van een expeditie naar de fictieve stad Oakmont, Massachusetts. Oakmont wordt geteisterd door enorme, door bovennatuurlijke krachten veroorzaakte overstromingen, waardoor een groot deel van de stad onder water staat. Verwacht geheime genootschappen, vele gevaren, intriges en monsterlijke wezens op je pad…

 “Wat eeuwig slaapt is niet dood, en na vreemde eeuwigheden kan zelfs de dood sterven.”
H. P. Lovecraft 

The Sinking City is momenteel in ontwikkeling voor pc en consoles.