Home GamingAndroid Meta Quest 3 aangekondigd, lancering in het najaar

Meta Quest 3 aangekondigd, lancering in het najaar

by Mark van Truijen

Meta heeft tijdens zijn recente Meta Gaming Showcase zijn volgende generatie virtual reality-headset aangekondigd. De Quest 3 staat gepland voor lancering in de herfst en zal verkrijgbaar zijn voor $499.99. Er zal ook een extra opslagoptie worden aangeboden voor extra ruimte, hoewel de prijsdetails hiervan momenteel onbekend zijn.

De Meta Quest 3 zal volledig achterwaarts compatibel zijn met de Quest 2-bibliotheek en zal verschillende verbeteringen op het gebied van hardware bieden, waaronder displays met een hogere resolutie, pannenkoekoptica en een next-generation Snapdragon-chipset ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm Technologies, die twee keer de grafische prestaties van de Quest 2 GPU zal leveren.

Meta Quest 3 heeft ook een 40% slanker optisch profiel in vergelijking met Quest 2 en heeft een gestroomlijnd en comfortabeler ontwerp, terwijl de controllers ook opnieuw zijn ontworpen voor betere ergonomie. De externe trackingsringen worden niet langer gebruikt en de controllers zullen ook haptische feedback en volledige handtracking bevatten.

De headset zal ook gebruikmaken van Meta Reality-technologie, waarbij Meta zijn mixed reality-aanbod wil verbeteren. Dit omvat hoogwaardige kleurdoorgave en verbeterde machine learning en ruimtelijk inzicht, wat resulteert in een betere MR-ervaring.

Er is nog geen specifieke releasedatum voor de Quest 3 bevestigd.

Vanaf 4 juni zal Meta ook prijsverlagingen doorvoeren voor de Quest 2, samen met een update die GPU- en CPU-prestatieverbeteringen zal brengen

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: