That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: Connectiviteit, Gadgets, Gaming, PC, PS4, Xbox One

Linksys breidt Velop Multiroom Wi-Fi productlijn uit met dual-band versie

Linksys, dat dit jaar zijn dertigjarige bestaan in networking en Wi-Fi innovatie viert, kondigt tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas uitbreiding aan van de bekroonde Velop Multiroom Wi-Fi oplossing. Naast een nieuw product in de Velop-lijn dat gebaseerd is op dual-band technologie, brengt Linksys diverse softwareverbeteringen voor Velop onder de noemer Intelligent Mesh. Met securitytoepassingen waaronder uitgebreidere opties voor ouderlijk toezicht, monitoring van netwerkverkeer en de mogelijkheid om websites te blokkeren. De Linksys app is nu nog gemakkelijker in gebruik. Velop is nu het meest flexibele multiroom Wi-Fi systeem op de markt. Velop kan in diverse opstellingen worden geinstalleerd zodat het in elke woning een optimaal Wi-Fi resultaat biedt, werkt met elk modem of gateway van Internet Service Providers, en zowel de tri-band als dual-band nodes werken naadloos samen en kunnen ook worden uitgewisseld. Linksys toont de Velop productlijn deze week tijdens CES in South Hall 3 – stand #30750.

De meest complete en flexibele multiroom Wi-Fi meshoplossing op de markt

Velop is een combinatie van krachtige hardware, intelligente software, cloudfuncties en een gebruiksvriendelijke app. Dit biedt gebruikers een oplossing om hun thuisnetwerk toekomstbestendig te maken voor de komende jaren.

Enkele belangrijke kenmerken op een rij:

·       Krachtige dual-band – Elke Velop-node is een dual-band AC 2×2 802.11ac Wave 2-apparaat met draadloze MU-MIMO-configuratie en een gezamenlijke snelheid van tot 1300 Mbps*.  

·       Echt modulair mesh-systeem – De nodes zijn gemaakt om met elkaar verbinding te maken via Wi-Fi of bekabeld Ethernet, of een combinatie daarvan, voor de beste prestaties. Ze configureren zichzelf automatisch om de verbinding tot stand te brengen in allerlei verschillende opstellingen.

·       Intelligent MeshTM-technologie – Het Velop-systeem past zich aan de Wi-Fi-behoeften van een gebruiker aan. Het herstelt en optimaliseert zichzelf om altijd en overal in huis snelle en goede Wi-Fi te leveren.

·       Velop dual-band en tri-band zijn volledig compatibel – Velop is het meest flexibele Wi-Fi-systeem. Gebruikers kunnen eenvoudig een Velop-systeem kiezen dat past bij de grootte van hun huis, hun internetverbinding of de slimme technologie in huis. Velop-gebruikers kunnen tri-band en dual-band nodes samen in één netwerk gebruiken.  Het toevoegen van een dual-band node aan een bestaand tri-band mesh-netwerk is een betaalbare manier om de dekking uit te breiden. Plaatsing van een tri-band node in een dual-band mesh-netwerk ontsluit toekomstbestendige mogelijkheden voor slim wonen en verbetert de prestaties.

·       Installatie via app – De nieuwe Linksys-app identificeert met behulp van Bluetooth automatisch de te installeren nodes en maakt een veilige verbinding tussen het mobiele apparaat en elke node. Waar nodig begeleidt de app gebruikers bij het installeren met visuele animaties om elke stap duidelijk uit te leggen, waaronder de overstap van bestaande netwerkapparatuur.

·       SpotFinder-technologie – De plaatsing van elke node is cruciaal om een betrouwbare verbinding tot stand te brengen. Tijdens de installatie helpt Velop bij het vinden van de beste plaats om de wachttijd te verminderen, de doorvoer te maximaliseren en het bereik en de signaalsterkte te verbeteren.

·       Automatische updates – Velop is verbonden met de Linksys-clouddienst en zal automatisch naar updates zoeken en nieuwe firmware toepassen om nieuwe functies te ontsluiten, beveiligingsproblemen te verhelpen en prestaties te verbeteren, zodra deze beschikbaar zijn. Sommige multiroom Wi-Fi-systemen vereisen handmatige firmware-updates, waardoor ze kwetsbaar zijn voor beveiligingslekken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om automatische updates uit te schakelen. Ook zorgen regelmatige updates van de Linksys-app ervoor dat de Velop-ervaring steeds beter wordt.

Prijzen en beschikbaarheid

Het Linksys Velop dual-band multiroom Wi-Fi mesh-systeem (verkrijgbaar in 1-pack, 2-pack en 3-pack) komt naar verwachting dit voorjaar op de markt in de VS en Canada. Prijzen worden bekendgemaakt als het product verkrijgbaar is bij grote winkelketens en online winkels. Prijzen en beschikbaarheid voor de EMEA-regio worden in een later stadium bekendgemaakt.

De nieuwe softwarefuncties komen voor alle Velop-modellen vanaf dit voorjaar wereldwijd beschikbaar via firmware-updates en updates van de Linksys-app.