Home GadgetsConnectiviteit Instagram komt met advertenties tussen zoekresultaten

Instagram komt met advertenties tussen zoekresultaten

by Mark van Truijen

Je zult binnenkort misschien advertenties op Instagram zien op plaatsen waar je dat in het verleden niet zag. De app, eigendom van Meta, is begonnen met het testen van een paar nieuwe advertentieposities die bedrijven meer manieren moeten bieden om ontdekt te worden. Een van die experimentele plaatsingen plaatst advertenties in de zoekresultaten. Wanneer je op de app een bepaalde term zoekt, bijvoorbeeld “make-up”, zullen gesponsorde berichten verschijnen in de feed die je kunt doorbladeren wanneer je op een van de daadwerkelijke resultaten tikt. In de aankondiging zei Instagram dat het van plan is deze plaatsing wereldwijd uit te rollen in de komende maanden.

Bovendien heeft de app samenwerkingen aangegaan met bepaalde merken om een ​​indeling te testen waarmee bedrijven je kunnen herinneren aan toekomstige evenementen of lanceringen. Wanneer je je aanmeldt voor de “herinneringsadvertenties” van de app voor een bepaald evenement, krijg je meldingen van Instagram één dag voor, 15 minuten voor en wanneer het evenement begint. Deze herinneringen verschijnen als elke andere Instagram-melding en worden weergegeven op je vergrendelscherm.

Advertenties zijn de levensader van Meta, en de introductie van nieuwe manieren om daaruit te verdienen komt niet als een verrassing na een jaar waarin de kwartaalomzet van het bedrijf voor het eerst kromp. Voor het vierde kwartaal van 2022 rapporteerde het bedrijf bijvoorbeeld een advertentie-omzet van $31,25 miljard, een daling ten opzichte van $32,64 miljard voor hetzelfde kwartaal in 2021. Ook de jaar-op-jaar advertentie-omzet was gedaald van $114,93 miljard in 2021 naar $113,64 miljard in 2022. Meta heeft de afgelopen maanden drastisch de broekriem aangetrokken en liet in november meer dan 11.000 werknemers gaan in zijn allereerste massale ontslagronde. Slechts een paar dagen geleden kondigde bedrijfsleider Mark Zuckerberg aan dat Meta nog eens 10.000 werknemers zal ontslaan en zijn divisies in april en mei zal herstructureren.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: