Home Gaming Dungeon Alchemist Review

Dungeon Alchemist Review

by Pim, Sel

Dungeon Alchemist is vorig jaar verschenen in Early Access en brengt je een handige tool waarmee je zelf een eigen Fantasy Game kan gaan ontwerpen. In de game waan je jezelf een echte Dungeon Master waarin je zelf maps kunt gaan bouwen in de stijl van Dungeons & Dragons. Dungeon Alchemist bied je de mogelijkheid om binnen een korte tijd een vette map te maken waarin je veel kan gaan ondernemen. Wij hebben de game/tool de laatste tijd bekeken en hieronder lees je ons oordeel!

In Dungeon Alchemist heb je het perfecte gereedschap voor je om een mooie dungeon te gaan bouwen. Je kan door middel van verschillende dropdown menu’s beginnen om een mooie ondergrond te gaan bouwen. Je krijgt bij de keuzes voor de ondergrond de keuze uit gras, jungle, woestijn, bos, woestenij, sneeuw landschap of gewoon een zwarte ondergrond.

Nadat je je ondergrond hebt gekozen in Dungeon Alchemist kun je gaan beginnen met bouwen wat net zo makkelijk is als het kiezen van de ondergrond. Je kan kiezen uit verschillende thema’s die aangegeven worden in het tabblad thema’s. Door simpelweg een bepaald gebied te selecteren kun je bouwen wat je wil in het geselecteerde gebied. De AI doet vervolgens de rest en bouwt het mooi voor je op. Helaas is ook het aantal bouwsels wat de game je nu bied nogal karig.

Wat de game dan wel weer goed doet zijn de aanpassingsmogelijkheden voor je gebouwen. Deze zijn er in grote getallen. Met twee klikken ben je alweer een andere kamer aan het bouwen. Voor de rest zijn er heel veel objecten die je in je Dungeon kan gaan zetten. Je kan elk object neer zetten op de manier zoals jij het wil. Je kan kiezen om de draai, kleur en formaat van je object aan te passen.

Helaas kun je je maps niet echt gaan bespelen in de game. De game is echt bedoeld als een tool om je eigen Dungeons te gaan ontwerpen. Je kunt wel karakters in je Dungeon plaatsen die dan een beetje gaan rondlopen maar echt spelen is het niet. Het mag wel gezegd worden dat Briganti BV een handige tool op de markt heeft gebracht.

Je kunt je eigen gemaakte dungeons wel importeren naar een aantal programma’s waarin je met je zelfgemaakte dungeons aan de slag kan. Je kan deze namelijk uploaden naar Roll20 en daarvandaan ermee gaan spelen.

Conclusie

Ben je in om een tool te gebruiken om je eigen Dungeons te gaan maken en gebruiken in andere programma’s waarin jij als Dungeon Master iets moois hebt gemaakt dan is Dungeon Alchemist iets voor jou. De game bied je een krachtige en strakke tool die het bouwen van een dungeon voor jou zo makkelijk maakt als het strikken van je veter.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: