Home Gaming Pixel Cup Soccer Ultimate Edition review

Pixel Cup Soccer Ultimate Edition review

by Sven

In het weekend kan je mij altijd vinden in de Weekend League op Fifa 23. Voetbalgames zijn altijd spellen geweest waar ik mijn tijd en energie in stak. Het competitieve van voetbal is simpelweg interessant. Toen Pixel Cup Soccer voorbij kwam had het meteen mijn aandacht. De voetbalgames van tegenwoordig zijn steeds realistischer geworden en soms snak ik terug naar die Fifa 2003 tijd. Pixel Cup Soccer geeft en throwback naar de 16bit era en daarom wilde ik graag testen of deze voetbal game het spelen waard is.

Pixel Cup Soccer is niet een game die heel feel modi heeft om te spelen. De game geeft de mogelijkheid om vriendschappelijke wedstrijden te spelen, zelf gemaakte toernooien en een career mode. De vriendschappelijke wedstrijden spreken natuurlijk voor zich, je kan een team kiezen en simpelweg een potje voetbal spelen. De zelf gemaakte toernooien zijn interessant als jij wilt kijken of je met een niet zo goed team aan de slag kan gaan tegen de beste teams in de wereld. De career mode is echter waar je de meeste tijd in zal steken en waar verassend genoeg ook veel diepgang in zit. Jij krijgt als manager de verantwoordelijkheid om een club die op de rand van instorten staat te brengen naar een niveau waar de fans alleen van kunnen dromen. Je start in de laagste divisie en je moet steeds omhoog kruipen en promotie maken om uiteindelijk in de hoogste divisie te komen. Dit klinkt makkelijk genoeg, maar de spelers die je aan het begin zal hebben zijn bizar slecht. Je zal wedstrijden met ze moeten spellen en uiteindelijk zullen ze steeds beter worden. Jij moet experience points toekennen om hen vaardigheden bij te brengen. Er zijn bizar veel opties die je tactisch zal moeten inzetten om de spelers beter te laten worden. Zo kwam ik er snel achter dat mijn aanval echt wat snelheid miste waardoor ik soms niet door de verdediging heen kwam. Uiteindelijk koop je dan vaardigheden om dit te upgraden.

De gameplay is daarnaast ook echt geweldig. Het frustrerende aan FIFA is altijd de mogelijkheden om met zoveel mogelijk knoppen of door bepaalde bewegingen te doen trucjes uit te kunnen voeren of een geweldig schot te creëren. Pixel Cup Soccer zorgt ervoor dat dit juist makkelijk is en geeft je knoppen daarvoor. Bepaalde vaardigheden kan je namelijk inzetten tijdens wedstrijden en als je op het juiste moment op een bepaalde plek bent is het een kwestie van een knop indrukken en je zal een geweldig schot creëren. Het geeft alsnog diepte aan het spel, maar maakt het wel toegankelijker voor de wat meer, normale gamers onder ons.

Het nadeel aan de career mode is alleen dat het begin erg langzaam en moeizaam aan kan voelen. Het begin is ontzettend lastig, omdat je spelers eigenlijk geen voetballers hadden moeten worden. De game is daarom aan het begin ontzettend lastig, maar naarmate de game vordert wordt het makkelijker. Het is een uitdaging die je aan moet willen gaan, alleen is de moeilijkheid curve de omgekeerde wereld, omdat je verwacht dat het einde van de game misschien wel een stuk moeilijker zou moeten zijnd an het begin.

De graphics in Pixel Cup Soccer is wel iets waar je van moet houden. Ik kon ontzettend genieten van de geweldige 16 bit graphics. Daarnaast is het geluid in de game heerlijk retro waardoor je echt het idee hebt een simpele voetbal game te spelen die wel de diepgang heeft die een game in 2023 zou moeten hebben. Wel een nadeel is dat de game geen gelicenseerd teams heeft. Je speelt dus met neppe teams en neppe namen, waardoor je niet Manchester United tegen Manchester City kan spelen. Als dat iets is wat jij heel erg zou vinden, dan is dit niet de game voor jou. Echter was het voor ons geen enkel probleem.

Natuurlijk is dit niet een game die zo geavanceerd is als FIFA, maar je moet je realiseren dat dit een ander soort game is. Dit is een arcade video game die je heerlijk speelt als je even thuis bent en even klaar bent met het competitieve van FIFA. Pixel Cup Soccer is een game die een career mode geeft die diepgaander is dan de career mode van FIFA in onze ogen. Wel is de moeilijkheidsgraad erg hoog, zelfs op het laagste niveau. Verder zijn er geen echte teams en namen, maar voor ons is dit geen enkel probleem. Pixel Cup Soccer is de retro voetbal game die je weer even kind laat voelen en daarbij ook nog is diepgang biedt. Het is een game waar liefde in zit en is tevens niet eens 60 euro, maar rond de 20 euro. Daarom raden wij elke voetbal fan die behoefte heeft een een arcade voetbal game deze game aan.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: