Home GadgetsApple De hoogtepunten van Apple’s WWDC 2023

De hoogtepunten van Apple’s WWDC 2023

by Jos Vis

Jawel! Het is weer juni en dat is een van de mooiste maanden van het jaar als je het aan ons vraagt. Waarom? Nou , dat is de maand waar je als liefhebber van tech en gaming nogal verwend wordt met allerlei fraaie presentaties en aankondigingen. Voordat twee weken lang dagelijks overspoeld worden met alle nieuwtjes rondom games, hebben we de afgelopen twee dagen vooral veel lekkers voorbij zien komen tijdens de jaarlijkse presentatie van Apple, de WWDC.

Waren er dit jaar nog hoogtepunten te bespeuren tijdens de presentatie van Apple? Ja, natuurlijk waren die er! Houd je vast!

Apple Vision Pro

Laten we meteen beginnen met de meest spectaculaire aankondiging van WWDC 2023, de Apple Vision Pro. Dit apparaat lijkt enorm op een duikbril, maar in werkelijkheid is het een ‘mixed reality’-bril, waarbij je alle voordelen hebt van virtual reality, maar je nog steeds de wereld om je heen kunt zien. Naast virtual reality leent deze geavanceerde ‘duikbril’ zich uitstekend voor augmented reality, waarbij er virtuele objecten geprojecteerd op de ‘echte wereld’. De besturing kun je met je handen doen, maar ook met je ogen en stem.

Natuurlijk willen we dit wel eens proberen op de redactie, maar we zullen niet snel overgaan tot aanschaf. Dit komt vooral door de, laten we zeggen, ‘uitdagende prijs’ van 3500 euro! Nu verwachten we niet dat we binnen een paar weken ineens tussen de mensen lopen met zo’n bril op, maar als het aanslaat zal de prijs in de toekomst hopelijk een stuk betaalbaarder zijn dan nu het geval is.

Vrouw niet inbegrepen

Mac Pro + M2 Ultra

Natuurlijk liet Apple ook een nieuwe Mac Pro zien, dit keer met M2 Ultra! De Mac Pro heeft allerlei upgrades op het gebied van PCI-uitbreidingen en videobewerking. Overigens kun je er maar liefst zes beeldschermen op aansluiten!

Nee, het is geen rasp

Mac Studio + M2 Ultra/ Mac Book Air (15-inch)

Mac Pro is niet het enige product bij Apple met M2 Ultra, ook de nieuwe Mac Studio draait er lekker soepel op. Net als de Pac Pro kun je maar liefst zes schermen aansluiten en dat is best indrukwekkend! Verder krijgt de hele ervaring een boost van 25% volgens Apple en bedoelen ze ten opzichte van de vorige versie, die geen M2 Ultra-technologie bevatte.

Death Stranding naar Mac

Dit is goed nieuws voor de gamers zonder PlayStation 4, PlayStation 5 of pc, want gamers op een Mc kunnen nu ook gaan genieten van Death Stranding, een game van Metal Gear Solid-bedenker Kojima. Dat de game inmiddels een aantal jaar oud is maakt niet uit, want het is nog steeds erg leuk om te spelen, al moet je wel een beetje van bizarre verhalen houden en het bezorgen van allerlei goederen.

iOS17 en iPadOS17

Uiteraard staan er ook weer de nodige updates op de agenda bij Apple, waarbij het deze keer vooral om het verbeteren van communicatie-apps gaat. Daarnaast werd NameDrop geïntroduceerd, waarbij je makkelijker contactinformatie kunt delen via AirDrop. Journal moet er voor zorgen dat er een betere integratie is van locaties, evenementen en foto’s. Verder zijn Pdf-bestanden beter geïntegreerd binnen notities op de iPad.

MacOS Sonoma

Ook hier gaat het vooral om verbeteringen van de integratie van features, zoals de widgets en screensavers. De widgets zijn makkelijker te verplaatsen en nemen daarnaast ook nog eens de kleuren van de achtergrond aan, waardoor alles er lekker strak uitziet. Met een verbeterde game-modus heb je nu nog minder last van vertraging en door Metal 3 zou het makkelijker moeten zijn om games te porten naar de Mac.

tvOS17/ VisionOS/ WatchOS 10

Apple tv krijgt een facetime app en een verbeterde startpagina, terwijl WatchOS vooral verbeterde widgets met zich meebrengt. Met Smart Stack kun je makkelijker door de widgets heen scollen. VisionOS is ontworpen voor Apple’s nieuwe mixed reality-bril, Vision Pro, waarbij het apparaat een eigen store krijgt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: