Home TVSeries Serie over de bijdrage van de zwarte cultuur in muziek, televisie, sport en film

Serie over de bijdrage van de zwarte cultuur in muziek, televisie, sport en film

by Pim, Sel

Deze gloednieuwe serie onderzoekt hoe de invloed van de zwarte cultuur meer is dan een trend. Doorzettingsvermogen, uitmuntendheid en de onmiskenbare impact van muziek, televisie, sport en film hebben de cultuur voor altijd veranderd. De special Black Pop: Celebrating the Power of Black Culture is geproduceerd door Stephen Curry en ingesproken door La La Anthony en kan vanaf 20 juni worden gestreamd op Hayu.
 
De speciale reeks beslaat alle genres van popcultuur en entertainment. Het vieren van gospelmuziek van Mahalia Jackson tot de Motown-sound, de 50e verjaardag van hiphop en de onbetwistbare invloed van zwarte cultuur op mode. Maar ook de pioniers op televisiegebied worden besproken, van Diahann Carroll tot Oprah Winfrey, sportlegendes als Sugar Ray Leonard en Laila Ali en de evolutie van zwarte films en de belangrijkste talenten die de weg hebben geëffend. Dit alles heeft bijgedragen tot de culturele erfenis die de toon heeft gezet.
 
De serie Black Pop bevat een reeks beroemdheden zoals Erika Alexander, Laila Ali, Jabari Banks, Da Brat, Tamar Braxton, Erica Campbell, Nick Cannon, Misty Copeland, Laverne Cox, Stephen Curry, Victor Cruz, Dapper Dan, Dominique Dawes, D-Nice, Cedric the Entertainer, Scott Evans, Vivica A. Fox, Charlamagne Tha God, Tamron Hall, Kevin Hart, H.E.R., Luke James, Coco Jones, Sugar Ray Leonard, Marsai Martin, Ne-Yo, Will Packer, Nina Parker, Billy Porter, Sheryl Lee Ralph, Wendy Raquel Robinson, Amber Ruffin, Stephen A. Smith, Justin Sylvester, Blair Underwood, Tank en meer. Zij delen verhalen over hun prestaties in muziek, televisie, sport en film, die belangrijk waren in de popcultuurgeschiedenis.
 
KOMENDE AFLEVERINGEN VAN BLACK POP:
 
Black Pop: Music – te streamen vanaf 20 juni
Zwarte muziek is altijd belangrijk geweest in Amerika. Het belang ervan gaat echter verder dan dope beats en ‘rhymes’, omdat het verwijzingen bevat naar een rijke geschiedenis en het verhaal over vrijheid vertelt. Van het soulvolle tijdperk van Motown, tot de kunstzinnigheid van popsterren en meer dan 50 jaar hiphop, deze aflevering onderzoekt hoe zwarte muziek wereldwijd vorm geeft aan cultuur en het hele verhaal vertelt over de hoop, triomfen en eenheid van zwart Amerika.
 
Black Pop: Television – te streamen vanaf 20 juni
Hoewel de impact van ‘Black experience’ op tv onmiskenbaar is, heeft het een lange weg gekost om daar te komen. Deze aflevering bekijkt die reis aan de hand van succesvolle komische klassiekers, zoals Good Times en The Fresh Prince of Bel-Air, de genialiteit van Living Single, Scandal, Insecure, Pose en de hedendaagse lach van Abbott Elementary. Het is een viering van de ongepolijste aanwezigheid van zwart Amerika op het kleine scherm en de weg naar authentieke vertegenwoordiging.
 
Black Pop: Sports – te streamen vanaf 21 juni
Het vermogen van de zwarte atleet om indruk te maken en de popcultuur te beïnvloeden is ongeëvenaard en laat er geen twijfel over bestaan waarom mensen als Stephen Curry, Sugar Ray Leonard, Laila Ali en Allyson Felix de GOAT-status hebben gekregen. Van het doorbreken van barrières tot het zetten van trends en het onderhandelen over deals, deze aflevering gaat in op hoe zwarte atleten niet alleen de cultuur voor heel Amerika vormgeven, maar ook hoe ze die cultuur veranderden.
 
Black Pop: Film – te streamen vanaf 21 juni
Vanaf het begin heeft de zwarte gemeenschap geholpen de Amerikaanse cinema vorm te geven. Hoewel het niet altijd makkelijk was, hebben filmgiganten als Will Packer, cultklassiekers als Waiting to Exhale, Set it Off, Friday en zelfs gewaagde films als Get Out een manier gevonden om het publiek aan het lachen en aan het denken te zetten. Deze aflevering onderzoekt hoe zwarte uitmuntendheid op het witte doek een dominante kracht in de popcultuur is geworden en een onbetwistbare impact heeft achtergelaten.
 
Black Pop is geproduceerd door NBC News Studios en Unanimous Media met Stephen Curry, Erick Peyton en Melissa Haizlip als uitvoerende producenten. Charlise Holmes en Reniqua Allen-Lamphere zijn co-uitvoerende producenten.
 
Stream Black Pop: Celebrating the Power of Black Culture vanaf 20 juni op Hayu.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: