Home GadgetsCorsair Corsair K70 Core Review

Corsair K70 Core Review

by Mark van Truijen

Wij mochten aan de slag met een nieuw toetsenbord van Corsair, de K70 Core, eigenlijk als je het zo in het eerste oog opslag bekijkt een heel nice toetsenbord voor een goede prijs.

De Corsair K70 CORE is een mechanisch gamingtoetsenbord dat een premium ervaring levert tegen de prijs van een mid-range toetsenbord. Met zijn lineaire CORSAIR MLX Red switches, twee lagen geluidsabsorberend schuim en robuust ontwerp, is de K70 CORE een uitstekende keuze voor gamers en professionals die prestaties en comfort willen zonder in te boeten aan stijl.

Het toetsenbord is in tegenstelling tot de onlangs gereviewde Razer Blackwidow, wel een 100% toetsenbord, maar is niet extreem groot. Het heft gewoon de normale afmetingen en stijl. Als we kijken naar de verlichting is dit meer dan okey te noemen, ook vinden we de multimediasector terug in de bekende bovenhoek.

De K70 CORE heeft zoals gezegd een klassiek en minimalistisch ontwerp dat zich aanpast aan elke configuratie. Het toetsenbord is gemaakt van bestendig aluminium en heeft een geborstelde afwerking die het een vleugje elegantie geeft. De toetsen zijn gemaakt van dubbel injectie ABS, wat bestendig en duurzaam is.

De CORSAIR MLX Red switches zijn lineair en ze bieden een soepele reactie tijd en erg vloeiende tikken bij het schrijven via het toetsenbord. Ook zijn deze ideaal om te gebruiken tijdens het gamen, dit omdat de aanslag snelheid en daarmee de reactie vrij hoog ligt.

De twee lagen geluidsabsorberend schuim helpen het geluid van toetsaanslagen te verminderen, waardoor de K70 CORE ook een goede keuze is voor kantoorgebruik. De K70 CORE is daarnaast uitgerust met een multifunctionele draaiknop en een programmeerbare multimediatotoets. De draaiknop kan worden gebruikt om het volume, de helderheid of het verticale scrollen te regelen. De mediatotoets kan worden gebruikt om het afspelen, pauzeren, vooruit en achteruit spoelen van media-inhoud te regelen.

Verder is het toetsenbord ook compatible met Corsair iCue, hiermee kan je dee verlichting, toetsmapping en mediatoetsen instellen. Het voordeel is dat als je meer van Corsair hebt je alles kan laten synchen met kleuren.

Het toetsenbord komt zoals gezegd met mechanische toetsen, deze zijn eigenlijk speciaal gemaakt voor het gebruik met games, de toetsen bieden een snelle en nauwkeurige respons. De dikkere aluminium behuizing biedt hoge stijfheid en stabiliteit, wat belangrijk is om te voorkomen dat het toetsenbord beweegt tijdens intense gaming-sessies.

De K70 Core is een mechanisch toetsenbord, dus het biedt een tastbare feedback die ook kan worden gewaardeerd bij het schrijven. De double-shot PBT-toetsdoppen zijn ook geweldig bestendig, wat betekent dat ze vele jaren zullen meegaan.

Laten we de technische gegevens bekijken

  • Frame: Aluminium Switch: CHERRY MX RED
  • Achtergrondverlichting: elke toets is individueel verlicht en kan worden beheerd via iCUE Polling rate: 1.000 Hz
  • Connectiviteit: USB 3.0 of 3.1 Type A
  • Opneembare profielen: tot 50
  • Overig: multimediatotoetsen, multifunctionele draaiknop

De K70 CORE is een goede keuze voor gamers die prestaties en comfort willen zonder te veel uit te geven. De K70 CORE biedt een snelle en nauwkeurige respons, dankzij de CORSAIR MLX Red switches, en aangename tastbare feedback, dankzij de dubbel geïnjecteerde ABS-toetsen. Bovendien biedt de sterke en duurzame aluminium behuizing een grotere stijfheid.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x