Home Gaming Destiny 2: The Final Shape review

Destiny 2: The Final Shape review

by Mark van Truijen

De langverwachte achtste uitbreiding voor Destiny 2, getiteld “The Final Shape”, is eindelijk uitgebracht na bijna een half jaar vertraging. Door de impact van Covid-19 werd de release van deze uitbreiding meerdere keren uitgesteld, waardoor de uiteindelijke releasedatum verschoven werd naar juni 2024. Oorspronkelijk gepland voor februari 2024, heeft deze paar maanden vertraging de verwachtingen alleen maar verhoogd. “The Final Shape” wordt aangekondigd als de definitieve afsluiting van de Destiny 2-verhaallijn, hoewel eerder “Lightfall” dezelfde belofte deed. Bungie, de ontwikkelaar van het spel, besloot het verhaal verder uit te breiden en te eindigen met een spectaculaire climax, waarbij de focus ligt op de grootste slechterik van de franchise: The Witness.

Eerdere uitbreidingen, zoals “The Witch Queen” en “Lightfall”, introduceerden The Witness, een mysterieus en krachtig wezen dat de Black Fleet aanvoert met als doel al het bekende leven te vernietigen door middel van “The Final Shape”. The Witness heeft eeuwenlang de Traveler achtervolgd met de bedoeling alles te vernietigen, inclusief de mensheid van vóór de Guardians. In “The Final Shape” moet de speler, als Guardian, deze slechterik eindelijk zien te verslaan door zowel de krachten van Light als Darkness te beheersen.

Destiny 2 heeft in de loop van zeven jaar een complexe en uitgebreide lore opgebouwd met tal van uitbreidingen en seizoensgebonden content. Het is vrijwel onmogelijk om “The Final Shape” te begrijpen zonder de voorgaande uitbreidingen te hebben gespeeld, hoewel het technisch gezien wel kan. Destiny 2 is in wezen een MMORPG met FPS-mechanica en een sterke nadruk op de looter-shooter dynamiek. Nieuwe spelers missen vaak een groot deel van de lore omdat sommige oudere uitbreidingen niet meer speelbaar zijn. De uitbreiding “Lightfall” en de daaropvolgende seizoensverhaallijn onthulden veel over The Witness en hoe deze te vernietigen, wat cruciale context biedt voor “The Final Shape”.

“The Final Shape” begint waar het vorige seizoen eindigde, met Vanguard Commanders Zavala en Ikora Ray die hun ruimteschepen door een portaal naar de binnenkant van de Traveler vliegen. De speler, die hun Guardian bestuurt, volgt hen door het portaal en crasht op de drempel van de Traveler. Hier begint de zoektocht naar Zavala en Ikora, begeleid door Mara Sov, terwijl ze strijden tegen de krachten van The Witness die de Traveler zijn binnengedrongen. Diep in de Traveler ontdekken ze het Pale Heart, een plek die verschillende locaties uit de herinneringen van de Guardian en andere sleutelfiguren weerspiegelt. Dit leidt uiteindelijk naar een confrontatie met een krachtige gezant van The Witness en een hereniging met de lang verloren vriend Cayde-6, die samen met Crow helpt Zavala en Ikora te vinden.

De campagnemissies volgen de Guardian op hun missie om The Witness te stoppen, door het Pale Heart navigerend en meer te weten komend over de beproevingen van sleutelfiguren zoals Zavala en Ikora. Het ontdekken van het verhaal via de hoofdcampagnemodus is een hoogtepunt, vooral voor langdurige spelers van de franchise.

“The Final Shape” introduceert de Prismatic-krachten, een nieuwe subclass die zowel Light- als Darkness-krachten combineert. Deze nieuwe mechanica biedt ongekende mogelijkheden voor spelers om vaardigheden van verschillende subklassen te combineren. De uitbreiding brengt ook nieuwe vijanden, de Dread, en introduceert nieuwe wapens en uitrusting, zoals The Call, een Strand-zijarm met explosieve kogels, en het sluipschuttersgeweer Still Hunt, met unieke vaardigheden.

Een opvallende nieuwe toevoeging is het exotische klasse pantseritem, waarvoor spelers specifieke missies moeten voltooien. Deze nieuwe content wordt geleidelijk toegevoegd, met seizoensgebonden content die het verhaal en de gameplay verder uitbreidt. De eerste aflevering na de release van “The Final Shape” heet Echoes, die nieuwe matchmaking-activiteiten introduceert om spelers na het voltooien van de hoofdcampagne betrokken te houden.

Destiny 2 blijft groeien met elke nieuwe uitbreiding, en “The Final Shape” is daarop geen uitzondering. De campagnemissies bieden uitdagende gameplay met prachtige omgevingen en interessante nieuwe mechanica. De nieuwe Prismatic-subclass en de introductie van nieuwe vijanden voegen een frisse dynamiek toe aan het spel. Ondanks de soms verwarrende en grindy RPG-systemen blijft Destiny 2 een van de beste schietspellen in de industrie, met een rijke lore en meeslepende verhaallijnen.

“The Final Shape” slaagt erin een bevredigende toevoeging aan de franchise te zijn, met meeslepende verhaalelementen, prachtige graphics, en een uitstekende soundtrack. Al met al heb ik weer genoten van dit spektakel en kijken we rustig naar wat de toekomst in petto heeft

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x