Home Movies Bijzondere natuurdocumentaire GALAPAGOS Hope for the Future – 31 oktober in de bioscoop

Bijzondere natuurdocumentaire GALAPAGOS Hope for the Future – 31 oktober in de bioscoop

by Mark van Truijen

Op 31 oktober brengen Nature Conservation Films en Just Film Distribution de indrukwekkende documentaire GALAPAGOS: Hope for the Future (4K) uit in de Nederlandse bioscopen. In GALAPAGOS: Hope for the Future vlieg je met albatrossen over adembenemende landschappen, duik je met een unieke populatie hamerhaaien door azuurblauw water en sta je oog in oog met de grootste schildpadden ter wereld. Er zijn weinig plekken die de wereld zo hebben veranderd als de Galapagos, een eilandengroep in het midden van de Stille Oceaan. Hier legde Charles Darwin de basis voor zijn baanbrekende ontdekking: de evolutietheorie. GALAPAGOS: Hope for the Future, geproduceerd i.s.m. Charles Darwin Foundation (CDF)is een verhaal van hoop en overleving. Het bewijs dat wij als mens niet alleen kunnen verstoren, maar ook kunnen herstellen.

GALAPAGOS: Hope for the Future (originele versie met voice-over van Ronan Keating, die tevens de titelsong voor zijn rekening neemt) gaat op 28 oktober feestelijk in première in Pathé Tuschinski. Op 30 oktober is de film met de Nederlandse voice-over van Annechien Steenhuizen de openingsfilm op het Wildlife Film Festival Rotterdam. Vanaf 31 oktober is GALAPAGOS: Hope for the Future met Nederlandse voice-over te zien in de Nederlandse bioscopen.

Galapagos-stills

GALAPAGOS: HOPE FOR THE FUTURE | bioscooprelease: 31 oktober
GALAPAGOS: Hope for the Future iseen prachtig portret over de unieke eilandengroep en haar natuur midden in de Stille Oceaan bij Ecuador. Het is een film vol schitterende beelden van ongerepte natuur en bijzondere diersoorten, zoals de Galapagos pinguïns, hamerhaaien, Blue Footed Boobies en de grootste schildpadden ter wereld. De Galapagos, wereldwijd beroemd door Charles Darwin, die zijn baanbrekende theorieën baseerde op de uitzonderlijke natuur van de Galapagos, wordt net als de rest van de wereld bedreigt door de verandering van het klimaat. De film belicht een nieuwe kant van de Galapagos, één waar mens en dier dicht bij elkaar staan. Het vertelt het hoopvolle verhaal van gepassioneerde onderzoekers die zich inzetten om dit bijzondere, maar kwetsbare ecosysteem toekomstbestendig te maken. GALAPAGOS: Hope for the Future neemt de kijker mee op een inspirerende reis naar een duurzame toekomst.

Evert van den Bos
Regisseur Evert van den Bos heeft al 150 natuurfilms op zijn naam staan. Hij maakte alom geprezen films als The Leopard Son, Serengeti Symphony, African Bambi en Survivor en is Nederlands meest productieve natuurfilmer. GALAPAGOS: Hope for the Future is zijn grootste filmproject.

Terwijl Evert van den Bos nog in Afrika was voor een andere film was hij op zoek naar mensen die hem konden helpen bij het werven van fondsen. Zo kwam hij via via bij de directeur van de COmON Foundation terecht, die hem met een heel ander voorstel benaderde: de stichting wilde graag een film over het werk van de Charles Darwin Foundation op de Galapagoseilanden. Het was voor hem wel wennen om op de Galapagoseilanden te werken. “75 van mijn 150 films zijn in Tanzania en omgeving opgenomen. Ik kende er ongeveer elke rots uit mijn hoofd, en daar kun je rustig twee maanden onder een boom gaan zitten. Hier hadden we soms maar een paar uur”, zegt Van den Bos.

Regie: Evert van den Bos | Camera: Pieter Huisman | Productie: Jochem van Rijs en Dorian Pieters | Engelse voice-over: Ronan Keating | Nederlandse voice-over: Annechien Steenhuizen | Titelsong: Ronan Keating
Speelduur: 85 minuten | Kijkwijzer: AL | Distributeur: Just Film Distribution |

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d