Home Gaming Xbox One DVR heeft externe HDD nodig, en een kleine impressie van het nieuwe dashboard

Xbox One DVR heeft externe HDD nodig, en een kleine impressie van het nieuwe dashboard

by Mark van Truijen

Tijdens de Gamescom presentatie van Microsoft kregen we ook een nieuwe functie voor de Xbox te horen, het opnemen van je over-the-air TV programma’s. 

Volgens project leider Richard Irving werkt de DVR functie enkel als je er een externe HDD aankoppel. “You need an external hard-drive specifically for DVR because we want to keep the [storage] paths optimized between playing games and watching TV,” aldus Irving tijdens de presentatie van het nieuwe Xbox Dashboard.”We don’t want them to interact with each other.”

We vragen ons nog wel af wat er gebeurd met hardeschijven waar ook games op staan, werken deze games dan niet meer als deze ook als DVR wordt ingesteld?

Het nieuwe dashboard was wel iets wat ons trok, het ziet er strak en simpel uit. Als je bekend ben met de Xbox app op Windows 10, nou zo zal het er ongeveer uit gaan zien. Het menu is verticaal ingericht, met bovenin een balk met de key points, als Home, Community, Games, Watch, etc. Het verticaal naar beneden gaan in home werkt erg soepel en doormiddel van RT en  LT ga je sneller naar beneden. Het werkt allemaal erg soepel zonder enige vertraging.

CLlj0TUWwAA9nph

Community is nieuw in het rijtje, hierin zit eigenlijk alles wat mensen gedeeld hebben, van filmpjes tot screenshots. Je kan aan de rechterkant zien wat er momenteel trending is op de Xbox One, doormiddel van de knop “Show All” kom je in een nieuw scherm waar echt alles staat, van populaire topics, tot de trending games van dit moment. Even niks te spelen en inspiratie loos? Check de community.

Mocht je al TV kijken via je Xbox dan weet je dat de One Guide erg veel vertraging leverde, het kijken was gewoon irritant aan het worden. In de Watch area is dat geheel vernieuwd, met de toevoeging van over-the-air TV is het TV kijken een plezier, zonder laadtijden en meteen op je scherm, je kan zelfs je TV programma naast je game snappen, en weer terug naar de one-guide, en dit alles zonder ook maar enige delay. In de one-guide kan je nu ook je opnames inplannen, ben je niet thuis en vergeten iets in te plannen? Geen nood, pak je telefoon en via de Xbox app plan je deze alsnog even in.

dashboard-xbox-one-1

Iets waar ik zelf tegen aanliep was het uitnodigen van mensen voor een party, hier zat bij mij zoveel vertraging in, als ik dit in game zou doen was ik dood voor dat ik terug was van het uitnodigen. In het nieuwe dashboard zien we dit heel anders terug, Doormiddel van 1 druk op de knop ben je bij friends even uitnodigen en met 1 druk op de knop zit je weer in je spel. Dit gaat zoveel irritatie voorkomen.

Het nieuwe dashboard is voor iedereen beschikbaar vanaf November.

 

Leuk info feitje, sinds de toevoeging van backwards compatibility is er al voor 83 jaar aan xbox 360 games gespeeld op de one!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d