Home Gadgets Windows 10 Anniversary Update vanaf nu beschikbaar

Windows 10 Anniversary Update vanaf nu beschikbaar

by Mark van Truijen

Vanaf vandaag is de volgende grote update van Windows 10 beschikbaar, de zogenoemde Anniversary Update. De update wordt in fases uitgerold onder Windows 10-gebruikers.

De nieuwe Windows 10-update geeft gebruikers een flink aantal verbeteringen in Windows 10, samen met nieuwe mogelijkheden.

  • Batterijduur: met meer dan 150 verbeteringen aan de batterijduur helpt de update je computer langer en beter te werken.
  • Beveiliging: update voor Windows Defender en de mogelijkheid om Windows Hello te gebruiken met apps en websites.
  • Edge: de nieuwe browser krijgt met de update meer mogelijkheden, zoals de Pin It Button voor Pinterest, AdBlock, AdBlock plus en LastPass.
  • Gaming: vanaf nu is het mogelijk met Xbox Play Anywhere games eenmalig aan te schaffen voor gebruik op pc én Xbox One. Zonder verlies van voortgang, opgeslagen games en behaalde achievements speel je op beide apparaten je favoriete games.

Windows Ink

Ook nieuw met de Anniversary Update is Windows Ink. Hiermee krijg je meer mogelijkheden in Windows 10 om gebruik te maken van een voor jouw apparaat geschikte pen. Met de pen op een touchscreen kun je snel en makkelijk aantekeningen maken, kun je tekenen op screenshots of op die manier een idee uitwerken. Zeker voor studenten kan werken met een pen voordelen bieden. Recent onderzoek door twee Nederlandse onderzoekers aan de Technische Universiteit van Trondheim (Noorwegen) heeft aangetoond, dat leerlingen die met een pen aantekeningen maken, de lesstof beter en langer onthouden dan wanneer ze zouden typen. Windows Ink brengt de voordelen van offline en online samen. Schrijven, maar dan wel gelijk digitaal opgeslagen en online deelbaar. Het onderzoek werd mede mogelijk gemaakt door Microsoft, maar is onafhankelijk uitgevoerd door de onderzoekers.

Mocht je niet kunnen wachten en gelijk de update willen installeren, lees dan hoe je dat doet in de Engelstalige blogbijdrage van Michael Fortin (Corporate Vice President Windows & Devices Group bij Microsoft).

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x