Home Movies Where to Invade Next nu in de Nederlandse Theaters!

Where to Invade Next nu in de Nederlandse Theaters!

by Overige Redacteuren
Nu in de bioscoop
WHERE TO INVADE NEXT

Vanaf vandaag draait WHERE TO INVADE NEXT, de nieuwe documentaire van Michael Moore, in 28 filmtheaters in Nederland. In de film snijdt de beroepsdwarsligger allerlei politieke onderwerpen aan zoals (gratis) onderwijs, de positie van vrouwen, arbeidsvoorwaarden en het gevangenissysteem. Hij bezoekt verschillende Europese landen om te zien hoe deze dingen daar zijn geregeld en vergelijkt dat vervolgens met Amerika. Daar zou de volgende president van de VS nog wat van kunnen leren!

De nieuwe Michael Moore wordt goed ontvangen, na acht jaar afwezigheid. Zo geven zowel NRC, Veronica Magazine, FilmTotaal.nl als TV Film 4 sterren. “Op lichtvoetige wijze neemt Moore ons mee op zijn ontdekkingstocht die iedere burger, in Europa én Amerika, weer wat hoop geeft”, aldus TV Film. NRC noemt de film een ‘feelgooddocumentaire’: “Want in de nieuwste film van Moore (de grootste criticaster van het Amerika van Bush in Bowling For Columbine en Farenheit 9/11) wordt hij verliefd op Europa, en niet zo’n beetje ook. Hij is zo hoteldebotel dat wij er als publiek ook een beetje opgewonden en rozig van worden.”

Over de film: 
Michael Moore is terug met WHERE TO INVADE NEXT. De nieuwe film van de maker van FAHRENHEIT 9/11 en BOWLING FOR COLUMBINE is een verrassende oproep tot actie in de van hem bekende reisverslag-stijl. In WHERE TO INVADE NEXT kruipt Moore in de rol van ‘bezetter’ en bezoekt verschillende Europese landen, zoals Finland, Italië en Frankrijk. Hij vraagt zich af hoe deze landen omspringen met sociale en economische problemen en of de VS daar nog wat van kunnen leren. Wat blijkt? De oplossingen voor de meest diepgewortelde problemen in Amerika bestaan al, ze hoeven alleen nog maar overgenomen te worden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x