Home Movies Review: Batman V Superman: Dawn of Justice

Review: Batman V Superman: Dawn of Justice

by Mark van Truijen

Vandaag is hij uitgekomen: Dawn of Justice. Een film waar menig film- en comic liefhebber naar uit heeft gekeken. In de film zie je iconische superhelden tegenover elkaar staan. Namelijk Superman tegen Batman. De hype rondom deze titanenstrijd is erg hoog opgelopen afgelopen tijd. In Amerika is hij erg goed in ontvangst genomen. Maar voldoet de film aan de verwachtingen?

In Batman v Superman volg je twee verhaallijnen die beide afspelen in New York. Je merkt dat de stad het erg zwaar heeft gehad na de buitenaardse aanvallen en er heerst onheil in de lucht. De stad is niet meer wat het geweest was. Moeten we vertrouwen hebben in een Kryponische superheld die de wereld kan verwoesten? of een vleermuis die boven de wet staat?

Batman-V-Superman-Armored-Batsuit-Costume-Comic-Con

De film bekijkt beide superhelden van een ander perspectief wat toch erg leuk is als kijker. Echter mistte er toch het een en ander aan deze film. Ja, het ziet er erg mooi uit. Er is duidelijk veel tijd in de productie van deze film gestoken. Soms was het verschil tussen echt en CGI niet te onderscheiden. Toch kwam de film traag op gang en gebeurde er relatief weinig in de eerste 90 minuten. Er werd veel tijd gebruikt voor de aanloop naar het conflict wat voor sommige wat mild was. Echter is het moment waarop je hebt gewacht, Batman tegen Superman, 100% genieten. Kijkers zullen hiervan smullen en op het puntje van hun stoel zitten. Voor de die-hard fans die de dagen zaten af te tellen naar de ontknoping van The Justice League komt dit helaas maar kort aan bod.

Misschien was de film niet geheel wat we ervan hadden verwacht. Dit neemt echter niet weg dat het productioneel uitstekend is neergezet. Ook de atmosfeer van de stad die langzaam in opstand komt is te voelen in het publiek. Daarnaast is het een film die de tijd heeft genomen om een bepaalde ervaring neer te zetten. Een kijk op de wereld door de ogen van onzekere burgers. Dit is iets wat in veel Marvel films bijvoorbeeld mist; mensen rennen daar alleen door de straten.

8-easter-eggs-you-missed-in-the-batman-vs-superman-trailer-but-where-s-aquaman-batma-737822

Al met al is Batman V Superman een leuke film, maar met een aantal tegenvallers. Deze tegenvallers zijn niet zozeer essentiële punten voor een goede film maar meer het gevoel dat de film achter liet. De film mistte gewoon een beetje het wow-gevoel. Dit is erg jammer voor een film met potentie. Desalniettemin is het een film die je zeker gezien moet hebben.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x