Home GadgetsApple watchOS 10 is gearriveerd, widgets komen terug naar de Apple Watch

watchOS 10 is gearriveerd, widgets komen terug naar de Apple Watch

by Mark van Truijen

Het is een grote dag voor Apple-gebruikers, want het bedrijf rolt belangrijke besturingssysteemupdates uit voor de meeste van zijn apparaten (Mac-gebruikers moeten nog even wachten). Net voor de komst van de Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 later deze week, heeft het bedrijf watchOS 10 uitgebracht. Als je een Apple Watch Series 4 of nieuwer hebt, kun je het nu installeren.

De grootste verandering is de introductie van widgets (die een beetje lijken op Glances van Apple’s oorspronkelijke draagbare apparaat) voor elk wijzerplaat, inclusief twee nieuwe. Je kunt de Digital Crown gebruiken om door je widgets te bladeren en toegang te krijgen tot functies zoals timers, stopwatches en podcasts wanneer die actief zijn.

De Wereldklok-app zou het dankzij de toevoeging van dynamische achtergrondkleuren voor verschillende tijdzones gemakkelijker moeten maken om in één oogopslag het tijdstip van de dag in verschillende delen van de wereld te begrijpen. In de Activiteitsapp kun je de kroon draaien om meer gegevens te bekijken via hoekshortcuts. Er is ook de mogelijkheid om verbinding te maken met Bluetooth-fietsensors om fietsers te helpen meer gegevens bij te houden. De Kompass-, Mindfulness- en Medications-apps krijgen allemaal updates.

Misschien zijn twee van de grootste updates voor de meeste mensen gerelateerd aan FaceTime. Je kunt nu een FaceTime-videoboodschap bekijken op je Watch en deelnemen aan audiogesprekken van Group FaceTime.

De Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2 krijgen enkele exclusieve functies die worden aangedreven door de nieuwe S9 SiP, waaronder Siri-verzoeken die lokaal op het apparaat worden verwerkt in plaats van via de servers van Apple. Ze ondersteunen ook een nieuwe functie genaamd Double Tap, die is ontworpen om het gemakkelijker te maken om de belangrijkste actie in elke app uit te voeren. Beide apparaten zijn vanaf 22 september beschikbaar.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: