Home Gaming Warframe krijgt Cross Platform Play-ondersteuning

Warframe krijgt Cross Platform Play-ondersteuning

by Jos Vis

Digital Extremes heeft Cross Platform Play-ondersteuning voor Warframe gelanceerd, waardoor voor het eerst de barrières tussen spelers op pc en de PlayStation-, Xbox- en Nintendo Switch-familie van consoles worden weggenomen. Een functie die bedoeld is om Warframe-spelers in het Origin-systeem te verenigen, Cross Platform Play wordt gelanceerd om alle Tenno van over de hele wereld en op alle beschikbare platforms samen te brengen om de actievolle multiplayer-missies en het uitgestrekte sci-fi-universum van Warframe te ervaren.

“Warframe zal altijd een game blijven die het best gespeeld en genoten kan worden met vrienden en daarom is de lancering van Cross Platform Play zo’n ongelooflijk moment voor ons”, zegt Sheldon Carter, chief operating officer bij Digital Extremes. “Samen met onze partners hebben we de muren neergehaald die onze spelers ervan weerhielden de sensatie van Warframe als één verenigde gemeenschap te ervaren. Nu kun je premies en avonturen voltooien in onze open werelden of in nieuwe coöp-overlevingsmissies springen in onze Lua’s Prey-update met vrienden, onbeperkt per platform. Bereid je voor op nog meer mogelijkheden om vrienden te maken in het Origin-systeem.”

De Cross Platform Play-functie van Warframe kan worden in- en uitgeschakeld in het optiemenu van de game. Wanneer de functie is ingeschakeld, wordt het platformpictogram van een speler weergegeven naast hun naam. Ze kunnen chatten, lid worden van squadrons en kunnen versnelde openbare matchmaking verwachten terwijl andere spelers op alle platforms in het Origin-systeem meedoen aan de komende missies. Spelers van alle platforms kunnen elkaar ook ontmoeten in Relays en Dojo’s, maar VoIP-chatfuncties zullen in de toekomst worden toegevoegd en zijn momenteel niet beschikbaar.

Om spelers te helpen identificeren die op verschillende platforms dezelfde naam hebben, heeft elke speler een numeriek achtervoegsel gekregen. Dit achtervoegsel is alleen nodig als spelers iemand willen uitnodigen voor hun team of willen chatten met andere spelers die mogelijk dezelfde naam hebben. Spelers kunnen hun achtervoegsel vinden in hun profiel in het spelmenu. Consolespelers hebben de mogelijkheid om spaties op te nemen in hun Warframe-alias. Om pc-spelers te laten fluisteren (privébericht) naar hun vrienden op de console met een spatie in hun naam, moeten ze apostrofs gebruiken om hun volledige naam vast te leggen. Een voorbeeld van deze interactie is te vinden in de Cross Platform Play FAQ op de Warframe-website.

Cross Platform Save, een optionele service waarmee spelers hun voortgang van het ene platform naar het andere kunnen migreren, is nog in ontwikkeling en is nog niet beschikbaar. Aanvullende informatie over Cross Platform Save en Cross Platform Play zal aan de Community worden verstrekt via Warframe sociale kanalen en op Devstreams naarmate de ontwikkeling vordert.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: