Home Featured Waar blijft Halo Reach?

Waar blijft Halo Reach?

by Jos Vis

Kun jij ook niet wachten totdat je eindelijk aan de slag kunt gaan met (1080p/4K/60fps) Halo Reach op je Xbox One of PC? Je bent echt niet de enige en het lijkt er zelfs op dat je nog even langer geduld moet hebben om kont te schoppen in misschien wel je favoriete Halo-game uit de franchise. Waar blijft Halo Reach, eigenlijk?

In maart van dit jaar kondigde ontwikkelaar 343 Industries (343i) aan dat Halo The Master Chief Collection (Halo MCC) naar de PC geport gaat worden en dat Halo Reach als eerste wordt uitgebracht van de 6 Halo-games uit de collectie. Daarnaast liet het Xbox One-bezitters weten dat Halo Reach ook naar de Xbox One-versie komt van Halo MCC. Dit alles werd feestelijk onthuld tijdens een stream van Inside Xbox, terwijl fans van Halo reach massaal pizza’s lieten bezorgen. De hype was opmerkelijk nadat Halo MCC al in 2014 uitkwam en jarenlang zelfs onspeelbaar was voor bezitters van de collectie. Daarnaast zegt het ook veel over de populariteit van de Halo-games van Bungie, de voormalige en originele ontwikkelaar van de Halo-franchise.

Twee weken later liet 343i weten dat Halo MCC dit jaar nog volledig uit zal komen op PC en Halo Reach binnen een paar weken zou uitrollen op Xbox One. Nu zijn we bijna een half jaar verder en hebben PC-bezitters inmiddels een stukje campaign en de Firefight-mode van Halo Reach kunnen testen en dat was het. Op de Xbox One hebben we helaas nog niets kunnen testen, laat staan dat de game snel zal worden toegevoegd aan Halo MCC.

343i liet eerder nog weten dat Halo Reach voor Xbox One vertraging op heeft gelopen en dat het alles heeft te maken met de ambitieuze plannen die de ontwikkelaar heeft met de armor customization. Het idee is om deze te laten verlopen via de Unreal 4 Engine en dat het een behoorlijke uitdaging is om dit voor elkaar te krijgen naast de vele andere engines die naast elkaar draaien in Halo MCC. Het grootste probleem van deze aanpak is dat de originele ‘vanilla’ Xbox One zijn limieten heeft qua geheugen en dat Halo Reach ook op die oude baksteen zou moeten kunnen draaien.


“Getting MCC Console to run within memory constraints with the addition of UE4 and our additional feature set is the most challenging thing we have to do. We’ve been working at this for a long time now and are making good progress but there’s no magic bullet,”
Michael Fahrny, MCC senior producer bij 343i


Na alle problemen die men had tijdens de release van Halo MCC in 2014 is het voor 343i, Microsoft en de toekomst van Halo ontzettend belangrijk dat de release van Halo Reach op PC en Xbox One probleemloos verloopt. Natuurlijk is het erg vervelend voor die-hard Halo Reach-fans, zoals ikzelf, dat ‘wij’ zo lang moeten wachten nadat de hype train overuren draaide tijdens de aankondiging in maart. Persoonlijk sta ik te popelen om al mijn vrije tijd en ziel te verkopen voor een diepe re-duik in de verslavende multiplayer van Halo Reach en mijn oude Halo-maten komen graag terug om na jarenlange afwezigheid weer eens ranked Halo Reach te kunnen spelen.

Maar het zou uiteindelijk nóg vervelender zijn als Halo Reach al was uitgekomen, ondanks allerlei game-slopende problemen. Dan zullen veel oude en nieuwe spelers het spel snel weer naast zich neerleggen en dat zou desastreus zijn voor de online populatie van de multiplayer van Halo Reach. Het is verdomde moeilijk, maar het wachten zal uiteindelijk beloond worden met een prachtige 1080p/4K/60fps-versie van de laatste Halo die Bungie ooit gemaakt heeft. Toch is niet iedereen ontevreden over het uitstellen van de game, aangezien ik nu meer tijd heb moeten/kunnen besteden met dochter en vrouw. Daarnaast geeft het mij de tijd om alvast na te denken over hoe ik uit ga leggen dat mijn gehele kerstvakantie gevierd gaat worden op planeet Reach, want ik neem aan dat we dan toch wel aan de slag kunnen met Halo Reach. Toch?

Als laatste wil ik nog even meegeven dat ik ook niet uitsluit dat de game volgend jaar gaat uitkomen, aangezien Halo Reach dan 10 jaar bestaat en laat Microsoft nu net grootse plannen hebben met een nieuwe console in 2020…Maar dat zou wel heel erg lang wachten zijn!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: