Home Featured Halo: Reach naar Halo MCC, Halo MCC naar PC

Halo: Reach naar Halo MCC, Halo MCC naar PC

by Jos Vis

Tijdens de tweede Xbox Inside van dit jaar werd de PC-versie van Halo The Master Chief Collection dan eindelijk aangekondigd. Vele PC-gamers wachten al jaren op de game, die al in 2014 op Xbox One verscheen. Daarnaast wordt Halo: Reach toegevoegd aan de game.

Halo: Reach kwam uit in 2010 op Xbox 360 en was tot nu toe de enige game in de serie die nog geen mooie remaster heeft gekregen. 343i heeft besloten Halo MCC voor PC niet in één keer uit te brengen, maar in delen. Allereerst zal Halo: Reach naar PC komen, maar Xbox One-bezitters zullen de multiplayer gratis kunnen spelen. Voor de campaign en firefight van Reach moeten Xbox One-bezitters een bedrag betalen. Hoe groot dat bedrag is en wanneer dat gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Verder zullen de Halo-games in chronologische volgorde op PC worden uitgebracht. Eerst dus Halo: Reach, gevolgd door Halo CE, Halo 2, Halo 3, Halo 3 ODST en Halo 4. Volgens 343i krijgt de PC-versie allerlei opties, zoals een FOV-slider. Daarnaast wordt de game niet alleen uitgebracht in de Windows Store, maar ook op Steam. Vooral de laatste optie oogstte veel lof bij fans van de serie.

Een paar dagen geleden berichtten wij al over de geruchten rondom de PC-port van Halo MCC. Het was niet duidelijk wanneer de aankondiging zou plaatsvinden, maar bij That’s Gaming gokte op een aankondiging tijdens het Halo-toernooi, aankomend weekend, op het SXSW festival. Achteraf bleek dat ook de bedoeling, maar heeft men toch besloten om de aankondiging een paar dagen vooruit te schuiven naar de livestream van Inside Xbox.

Fans van Halo zochten al een paar dagen naar bevestiging van de aankondiging. Er werd zelfs een heuse pizza aangeboden aan medewerkers van 343i, ontwikkelaar van Halo MCC. Het enige wat men hoefde te doen is ingaan op de pizza en daarmee zou de aankondiging bevestigd worden. Nadat iemand al op Twitter een stuk pizza had gepost leek het bevestigd. De livestream van Xbox Inside begon dan ook met het eten van een Pizza.

Meer info gaat dit weekend verschijnen op het SXSW festival. We zullen je op de hoogte houden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: