Home GamingAndroid Tweede seizoen ESL Benelux Championship van start

Tweede seizoen ESL Benelux Championship van start

by Mark van Truijen

ESL, ‘s werelds grootste esports bedrijf, heeft het tweede seizoen van de regionale pro competitie gelanceerd: de ESL Benelux Championship Winter Season. De finales van de Benelux competitie met de games HearthstoneTM, Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends worden in het weekend van 26 en 27 november in de Amsterdam ArenA gehouden.

“Het kick-off seizoen was voor ons een goede test en heeft bewezen dat er veel animo en potentie is voor een lokale ESL Championship. De ruim duizend professionele spelers wisten gedurende het hele seizoen honderdduizenden fans naar de online competities en live finales te trekken”,
zegt Jaap Visser van ESL. “De focus ligt nu op het samen met onze partners verder uitbouwen van deze competities en events. Dat doen we samen met onze huidige partners Media Markt, Medion Erazer, Red Bull, IGN Benelux en Twitch. Daarbij zullen we op korte termijn nieuwe partners bekend maken”.

ESL Benelux biedt de spelers een continue competitiestructuur en ondersteunt daarmee de groei van het lokale talent. Als onderdeel van het internationale ESL maakt ESL Benelux eveneens gebruik van de professionele online tools die nodig zijn om de vele wekelijkse wedstrijden op de juiste manier te laten plaatsvinden. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van anti-cheat software, automatische laddersystemen en wordt de volledige competitie gemonitord en van commentaar voorzien door de admins en shoutcasters.

Kwalificaties voor de ESL Benelux Championship zijn op 29 augustus van start gegaan. Iedereen kan zich inschrijven voor de kwalificaties van de competitie, maar een team moet wel bestaan uit drie of meer spelers uit België, Luxemburg of Nederland.

De groepsfase van de ESL Benelux Championship begint meteen na het afronden van de kwalificaties en duurt zeven weken: de League of Legends competitie wordt daarbij op maandag gespeeld, Counter-Strike: Global Offensive op woensdag en HearthstoneTM op donderdag, allen van 19:00 tot 23:00 uur. De top 4 van elke competitie plaatst zich rechtstreeks voor de play-offs in de Amsterdam ArenA, waar in totaal €12.500,- aan prijzengeld wordt verdeeld.

“Met de regionale competitie leggen we tevens de basis voor de wereldwijd bekende mega-evenementen, zoals ESL One en de Intel Extreme Masters. Deze evenementen weten wereldwijd al vele stadions te vullen en miljoenen kijkers te trekken, en het is ons streven om op korte termijn een of meer van deze evenementen naar de Benelux te halen”, aldus Jaap Visser.

De ESL Benelux Championship kent in 2016 een totale prijzenpot van ten minste €25.000,-. In 2017 zal de ESL Benelux Championship gedurende een vol jaar drie seizoenen kennen. Meer informatie met betrekking tot de ESL Benelux Championship is beschikbaar op de officiële website. Meer informatie omtrent de competitie wordt in de komende weken bekendgemaakt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x