Home Movies Eerste trailer misdaad-thriller LIVE BY NIGHT – Met oa Ben Affleck, Brendan Gleeson, Sienna Miller en Chris Cooper – Vanaf 12 jan 2017 in de bioscoop

Eerste trailer misdaad-thriller LIVE BY NIGHT – Met oa Ben Affleck, Brendan Gleeson, Sienna Miller en Chris Cooper – Vanaf 12 jan 2017 in de bioscoop

by Mark van Truijen

Met BEN AFFLECK, ELLE FANNING, BRENDAN GLEESON,
CHRIS MESSINA, SIENNA MILLER, ZOE SALDANA
en CHRIS COOPER

 Vanaf 12 januari 2017 in de Nederlandse bioscoop te zien

Oscar®winnaar Ben Affleck (“Argo”) regisseert en speelt de hoofdrol in de misdaad-thriller “Live by Night”. Affleck schreef zelf het scenario, gebaseerd op de bekroonde bestseller van Dennis Lehane. De film markeert, na het goed-ontvangen “Gone Baby Gone”, de tweede samenwerking tussen de twee uit Boston afkomstige mannen.

“Live by Night” speelt zich af in de roerige jaren ‘20, toen de drooglegging de stroom alcohol in de door gangsters gerunde clandestine barretjes nog niet had stopgezet. Voor iedere man met genoeg ambitie en moed lag de mogelijkheid om geld en macht te verwerven voor het grijpen. Joe Coughlin, de zoon van een politiecommissaris in Boston, keerde zijn strenge opvoeding de rug toe voor een criminele carrière. Maar zelfs onder criminelen gelden er regels, en Joe breekt één van de belangrijkste als hij geld en een informant steelt van een invloedrijke maffiabaas. De licht ontvlambare situatie eindigt in een tragedie en stuurt Joe op een pad van wraak, ambitie, romantiek en verraad. Hij verlaat Boston en komt hoog op de ladder terecht in de broeierige wereld van rum-smokkelaars in Tampa.

Live by Night” is geproduceerd door Leonardo DiCaprio (“The Wolf of Wallstreet”, “Out of the Furnace”) en Jennifer Davisson (“The Ides of March”, “Orphan”) van productiebedrijf Appian Way; en Ben Affleck en Jennifer Todd (“Alice in Wonderland”, “Across the Universe”) van Pearl Street Films. Chris Brigham, Dennis Lehane en Chay Carter treden op als uitvoerende producenten.

Naast Affleck zijn andere hoofdrollen weggelegd voor Elle Fanning (“Maleficent”), Brendan Gleeson (“In the Heart of the Sea”, de “Harry Potter”-films), Chris Messina (“Argo”, “The Mindy Project”), Sienna Miller (“American Sniper”, “Foxcatcher”), Zoe Saldana (“Guardians of the Galaxy”, “Avatar”), en Oscar®winnaar Chris Cooper (“Adaptation”, “The Town”).

Achter de schermen werkte Affleck samen met drievoudig Oscar®winnaar Robert Richardson (“JFK”, “The Aviator”, “Hugo”) als director of photography, de voor een Oscar® genomineerde production designer Jess Gonchor (“True Grit”, “Foxcatcher”), Oscar®winnaar William Goldenberg (“Argo”) als editor, en de voor een Oscar® genomineerde kostuumontwerpster Jacqueline West (“The Curious Case of Benjamin Button”, “Argo”). De muziek is gecomponeerd door Harry Gregson-Williams (“The Martian”, “Gone Baby Gone”).

 

Live by Night” is vanaf 12 januari 2017 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: