Home Gaming Top 5 Batman Comics

Top 5 Batman Comics

by Mark van Truijen

Voor onze nieuwe categorie “Comics” beginnen we gelijk met een top 5 beste comics van The Dark Knight. Ben jij een Batman fan, begin je net met Comics of wil je gewoon gewoon wat advies over wat je misschien nog zou kunnen lezen lees dan vooral verder!

5. The Long Halloween
‘The Long Halloween’ bevat alles wat je van een Batman comic verwacht, je hebt geweldige villains (waarin naar mijn mening vooral Two-Face ontzettend goed tot zijn recht komt), brute actie en een verhaal wat je vanaf het begin tot eind vasthoud.

Synopsis:
The Long Halloween speelt zich af in de beginperiode van Bruce Wayne als Batman, hij krijgt hier te maken met een geheimzinnige moordenaar die op feestdagen zijn slachtoffers maakt. Samen met Harvey Dent (Two-Face) en James Gordon moet Batman proberen deze Villain te stoppen voordat er weer een nieuwe feestdag aankomt.

JUL110251-BATMAN-THE-LONG-HALLOWEEN-TP (1)

4. A Death in the Family
‘A Death in the Family’ is een speciaal verhaal, dit komt omdat in de tijd dat deze comic uitkwam lezers via stemmen moesten laten weten wie ze graag zouden zien sterven. Uiteindelijk werd dit de op dat moment redelijk gehate (SPOILERS) Jason Todd. Dit leverde niet alleen groteske beelden op die we nog niet vaak hadden gezien in Comics, het was ook een van de eerste keren dat er ook daadwerkelijk iemand permanent stierf (uiteraard zouden comics geen comics zijn als Jason later niet weer tot leven zou komen, wat trouwens ook een tof verhaal was genaamd ‘Under the Red Hood’)

Synopsis:
In a Death in the Family zien we de dood van Jason Todd, de 2e Robin die een compleet andere persoonlijkheid heeft dan de eerste Robin. Jason luistert vaak niet naar Batman en duikt het gevaar in zonder  er over na te denken. Op een fatale avond luistert hij weer niet naar de instructies van zijn mentor wanneer hij probeert de Joker in zijn eentje te overwinnen, hiervoor betaald hij de ultieme prijs.
Gedreven door haat en met Superman aan zijn zijde zoekt Batman wraak op de Joker om de bedreiging voor eens en voor altijd  de kop in te drukken.

71hkKVtPj6L

 

3. Batman: Year One
Year One focust zich op het eerste jaar dat Bruce Wayne Batman is, we zien hier heel goed wat Bruce allemaal heeft moeten doorstaan om zo goed te worden als we hem later altijd zien, verwacht dan ook veel vallen en opstaan. Wat Year One zo ontzettend goed maakt is het ruige realisme dat er in voorkomt, zoals de meeste goede Batman verhalen is het ontzettend donker en bevat het een flinke portie gruwelijk geweld. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het verhaal gewoon ontzettend goed is.

Synopsis:
met deze herinterpretatie van de origins van Batman, van wie hij is en hoe hij zo is geworden. Het verhaal dat zich direct na ‘The Dark Knight Returns’ afspeelt, laat een geheel nieuwe versie zien van deze legendarische superheld.

YearOnePoster

 

2. The Dark Knight Returns
Ik heb lang getwijfeld om ‘The Dark Knight Returns’ op nummer een te zetten, en in heel veel dingen is dit misschien wel de beste Batman comic die ooit gemaakt is. Dit komt vooral omdat het een van de weinige comics is die echt precies snapt wat Batman precies is, Batman is niet altijd de good guy die bijvoorbeeld Superman is. Soms heiligt het doel de middelen en dat is precies waar Batman elke dag en ook in ‘The Dark Knight Returns’ weer mee struggled.

Synopsis:
Tien jaar na de dood van Jason Todd (waarin Bruce is gestopt met Batman zijn) worden de straten van Gotham overgenomen door geweldadige mutants.
Als Bruce zelf in aanmerking komt met deze mutants besluit hij zijn Batman masker weer op te zetten. Door deze actie wordt ook de Joker (die deze 10 jaar in Arkham Asylum zat) actief na lang niks van zich te hebben laten horen.
Met veel geweld en terreur bestrijd Batman deze mutants, tot ongenoegen van de regering die Superman inzetten om Batman te stoppen.

2850042-__addme___batman__the_dark_knight_returns_tenth_anniversary_edition_v9999__1___batman__the_dark_knight_returns__1986_10____page_1

1. The Killing Joke
Hoe kon het eigenlijk ook anders dat ‘The Killing Joke’ op 1 zou belanden, dit is misschien wel een van de meest iconische Batman comics ooit en dealt niet alleen met de relatie die de Joker en Batman hebben. Maar geeft ook nog eens een origin voor de Joker die niet teleurstelt. Verwacht verder veel groteske beelden die je niet vaak gaat zien in een comic en soms zelfs best een beetje disturbing zijn.

Synopsis:
Eén slechte dag. Dat is alles wat er voor nodig is om iemand compleet door te laten draaien, althans dit is wat de Joker denkt. Als hij weer eens uit Arkham ontsnapt besluit hij deze theorie uit te proberen op de enige echte James Gordon. Hierbij gebruikt hij de dochter van James oftwel Barbara Gordon (ook wel bekend als Batgirl) . Nu is het aan Batman om hun alle 2 te redden.
BU1sKzS

Uiteraard zijn er nog veel meer goede Batman Comics, heb je nou vragen of weet je niet waar je moet beginnen met lezen. Laat het dan in de comments weten en dan zal ik proberen een zo goed en duidelijk mogelijk antwoord te geven!

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x