Home Gaming Bigben kondigt licentieovereenkomst met studio Appeal aan voor remake van cultgame OUTCAS

Bigben kondigt licentieovereenkomst met studio Appeal aan voor remake van cultgame OUTCAS

by Mark van Truijen

Bigben Interactive, uitgever en distributeur van videogames, kondigt met trots aan dat ze een licentieovereenkomst met de studio Appeal heeft getekend voor de publicatie van de videogame OUTCAST – Second Contact, een remake van de pc-cultgame Outcast.

Outcast, dat voor de pc is uitgebracht in 1999, is een actie-avontuur dat wordt beschouwd als een van de eerste videogames met een open wereld. Outcast heeft goede kritieken en diverse prijzen gekregen vanwege de kwaliteit van de graphics en de innovatieve gameplay, en blijft een mijlpaal in de geschiedenis van videogames.

Deze uitgebreide en bijgewerkte versie van het spel uit 1999, dat momenteel wordt ontwikkeld door het team achter de franchise, wordt begin 2017 uitgebracht onder de naam OUTCAST – Second Contact.

“Outcast heeft meer succes gehad dan we ooit hadden durven hopen, en we zijn er trots op dat veel spelers de titel tegenwoordig nog steeds als een klassieker beschouwen”, aldus Yves Grolet, medeoprichter van APPEAL. “We werken nu met hetzelfde team en dezelfde passie aan de remake waar fans al jarenlang om vragen. We willen met geavanceerde graphics en verbeterde gameplay laten zien hoe modern het spel is, maar tegelijkertijd de charme van het origineel bewaren die zoveel spelers voor zich heeft gewonnen.

“Outcast is een cultklassieker die deel uitmaakt van de geschiedenis van videogames“, aldus Alain Falc, CEO van Bigben.“Ik vind het fantastisch dat APPEAL naar Bigben is gekomen en ons genoeg vertrouwt om ons toezicht te laten houden op de evolutie van zo’n populaire franchise, die mensen nu (opnieuw) kunnen ontdekken op next-gen consoles“, concludeert hij.

 

***

Outcast vindt plaats in de nabije toekomst als de mensheid het bestaan van een parallelle wereld heeft ontdekt: Adelpha. De Amerikaanse overheid, die achter de ontdekking zat, stuurt een sonde voor onderzoek. Het experiment is een succes, maar een bewoner van Adelpha, een Talan, valt de sonde aan en veroorzaakt een vervorming van ruimtetijd die de Aarde dreigt te vernietigen.

Jij bent Cutter Slade, een voormalige agent van de Special Forces, die een groep wetenschappers moet escorteren om de sonde te vinden en te repareren. Niets gaat echter volgens plan, en je stort je al snel in een avontuur op een onbekende planeet met de toekomst van twee werelden in handen.v

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x