Home Gaming Fable nog niet uitgestorven, digitaal kaartspel op komst

Fable nog niet uitgestorven, digitaal kaartspel op komst

by Mark van Truijen

Er is een nieuwe digitale kaart game onderweg gebaseerd op de Fable RPG, de game zal Fable Fortune heten en begint zijn leven op kickstarter.

De game was volgens IGN een idee voor Fable 2 maar heeft het daar nooit gehaald. En met het sluiten van de Lionhead studios ging eigenlijk alles ten onder, Microsoft heeft de licensering vrij gegeven om te laten gebruiken door een Indie studio bestaande uit ex-Lionhead medewerkers Craig Oman, Mike West, en Marcus Lynn.

Fortune kan vergeleken worden met Hearthstone, maar komt met nieuwe features als co-op modus en een leveling systeem voor kaarten. Spelende met het moraliteitssysteem uit Fable beschikt de game ook nog over wat mid-game quests waar je de keuze maak tussen goed en kwaad en dit heeft dan weer impact op de kaart van je held. Deze held is gebaseerd op bekende karakters uit de Fable serie.

Microsoft die niet langer aanhangt voor het uitgeven van de game, dit resulteerde erin dat een nieuwe studio, Flaming Fowl Studios, aangesloten is en nu via kickstarter de game probeert de financieren. Zodra de campagne voltooid is volgt er een gesloten beta binnen twee weken op de PC en Xbox One. De volledige game staat gepland voor 2017.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: