Home Movies The Revenant Review

The Revenant Review

by Mark van Truijen

Het is jammer dat dit de eerste film is die ik in 2016 moet reviewen, niet omdat de film zo slecht is, maar dat als ik de film in 2015 nog had gezien hij zeker in de top 10 van beste films van 2015 zou zijn gekomen.

Deze review is spoiler vrij dus als je de film nog niet hebt gezien ga je hier ook niks over het plot vinden en kun je met een gerust hart verder lezen

Plot:

The Revenant speelt zich af in de 1800’s en gaat over de “oorlog” tussen de Amerikanen (en de Fransen in een heel klein deel van de film) en de originele inwoners van Amerika, de indianen. Dit is ongeveer het thema voor 10 minuten van de film, dan raakt on hoofdpersonage genaamd Hugh Glass (Leonardo Dicaprio) ernstig gewond door een confrontatie met een beer, en als ik zeg ernstig gewond, bedoel ik meer dat ik verbaasd ben dat Leonardo nog leeft. Vanaf dat moment gaat het erover hoe het team waar Hugh mee op pas is hem in levente houden. Alleen hebben ze een probleem, het is ontzettend koud en ze zijn in de bergen. Dus besluit kapitein Andrew Henry (Domhall Gleeson) dat er 3 mensen achter moeten blijven met Hugh totdat het team zichzelf kan hergoeperen in het dichtstbijzijnde stadje en dan met verse voorraden terug gaan om Hugh te redden. Degene die achterblijven zijn John Fitzgerald (Tom Hardy), Bridger (Will Poulter) en Hawk (Forrest Goodluck) die tevens de zoon van Hugh is.
John, die hier totaal geen zin in heeft besluit Hugh proberen te vermoorden, Hawk, die dit ziet probeert hem te stoppen en roept Bridger die water aan het halen is. Alleen Bridger hoort hem niet en Hawk wordt vermoord door Fitzgerald. Als Bridge terug is verteld John hem dat hij een aantal indianen heeft gezien en ze snel weg moeten waarbij ze Hugh achter moeten laten, Bridger die niet weet wat er zojuist is gebeurt accepteert dit en ze laten Hugh achter. Wonder boven wonder overleeft Hugh het en nu gaat hij op zoek naar Fitzgerald om wraak te nemen op zijn zoon.

Realisme:

Terwijl ik deze film keek verbaasde ik me over hoe realistisch alles overkwam, van het licht tot de dingen die Hugh allemaal moest doorstaan om te overleven. Ik ben na de film op gaan zoeken of meer mensen dit vonden, en man wat was ik verbaasd. De film is geschoten met alleen de zon als licht, dit betekent dus dat er geen lampen aan te pas zijn gekomen. Ik had nooit verwacht dat dit zo’n grote impact zou hebben op hoe ik de film zou zijn maar in dit geval voegt het zoveel toe aan de film dat ik denk dat als er wel lampen zouden zijn gebruikt dit de film niet ten goede zou komen.
Wat ik ook zeker moet benoemen is het gevecht met de beer, want man oh man dit was echt een gevecht waar je eigenlijk niet eens wil kijken maar je ogen vastzitten aan het scherm, het was in zoveel detail weergegeven dat ik oprecht medelijden had met Hugh.

Leonardo DiCaprio:

Over realisme gesproken, wat deed Leonardo het weer goed deze film. We zijn natuurlijk al kwaliteit van Leo gewend, maar bij elke film waarin hij speelt sta ik weer versteld aan hoe goed hij zich inleeft in de rol die hij speelt. In de film eet zijn personage een rauw lever, dit was dus geen neppe rauwe lever maar een echte, en de kots die daarop volgde was ook echt. Voor zulk soort toewijding kan ik alleen maar respect hebben en hopen dat er nog meer acteurs volgen die tot zo’n niveau gaan stijgen. Wie weet misschien krijgt Leo nu wel eindelijk een oscar voor zijn rol, hij verdient hem in ieder geval.

Negatief?:

Zoals ik het nu vertel klinkt het alsof dit nu al de film van het jaar gaat worden, hoewel dit zeker een ontzettend goede film is denk ik niet dat dit die film gaat worden (maar je weet maar nooit). De film was namelijk op sommige punten best wel langdradig waardoor het soms lastig werd om mijn aandacht er bij te houden. Verder was het einde een beetje mehh. Ik ga het einde niet spoilen maar als je de film hebt gezien dan snap je wat ik bedoel.

Oordeel:

The Revenant is een ontzettend goede film dat een ontzettend goed verhaal verteld en je soms op het puntje van je stoel laat zitten. Er zitten een paar minpuntjes in maar dat neemt niet weg dat dit een dijk van een film is.

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: