Home Gaming The Pinball Wizard Review

The Pinball Wizard Review

by Pim, Sel

Toen ik een klein jongetje was vond ik het altijd heel leuk om te Pinballen of zoals ik het toen noemde: flipperen. Ook zijn er al sinds ik klein was pinball-games te spelen op de consoles. Een van de laatste titels die ik gespeeld heb die een draai gaf aan de pinball-titels was Yoku’s Island Express. Sinds kort is The Pinball Wizard verschenen voor Nintendo Switch en PC, terwijl de game al eerder was verschenen voor Apple Arcade. Wij hebben de Nintendo Switch-versie mogen spelen en hieronder lees je ons oordeel!

The Pinball Wizard mixt het normale pinball met het roguelike-genre en gooit daar ook nog RPG-elementen bij. De bedoeling in de game is dat je het kasteel in gaat en steeds een verdieping stijgt door middel van vijanden verslaan, sleutels te vinden en schatten te verzamelen. Door vijanden te verslaan krijg je vaak sleutels en EXP ( experience points ). Verder kun je in de levels ook schatten vinden waar ik later over uitleg wat het doet.

Als je een level niet haalt en je gaat dood dan kun je de gewonnen EXP gebruiken om level up te gaan. Wanneer je dit doet zal je sterker worden qua slagkracht en meer levenskracht kunnen verkrijgen. Ook speel je naarmate je levels up gaat verschillende skills vrij. Met deze skills kun je het jezelf een stuk makkelijker maken in de gevechten met de vijanden. Denk bij deze skills bijvoorbeeld aan een boost optie die zorgt dat je even het spel stil legt en je een boost kan nemen naar de plek die jij wil met de bal ( de tovenaar moet je zien als bal ). Er zijn vele skills vrij te spelen die zorgen dat het je allemaal net wat makkelijker af gaat want makkelijk is de game zeker niet.

Ook kun je waar ik het eerder al over had ook schatten vinden. Deze schatten zorgen ervoor dat je je skills kan upgraden. Elk level die je omhoog gaat met je skills zorgt ervoor dat je gemakkelijker door een level heen kan komen. Denk hierbij aan dat je met je tovenaar projectielen kan afschieten waarbij je bij level 1 skill maar één bal kan afschieten en hoe hoger je skill level, hoe meer projectielen je af zult gaan schieten.

De game zelf is vrij kort. Als je door de toren heen wilt klimmen ben je er zo doorheen als het een beetje goed gaat. Ik heb de game zelf in een kleine drie kwartier uitgespeeld toen ik de goede skills had uitgerust. Alleen het grinden naar de skills neemt wel wat flinke tijd in beslag.

Er is ook een extra mode in de game die zorgt dat je elke dag een kerker kan gaan ondernemen. De doelen zijn altijd hetzelfde: versla de vijanden, pak de sleutel en open de deur naar de volgende ruimte.

Om de game compleet uit te spelen ben je dus wel even bezig om te zorgen dat je alle benodigde skills hebt die zorgen dat je de levels goed door kan knallen. Ook om de skills op het juiste level te verkrijgen neemt behoorlijk wat tijd in.

De game ziet er op grafisch gebied niet heel denderend uit maar dit komt waarschijnlijk omdat het een simpele port is van de Apple Arcade-game. Ook de soundtrack is niet heel erg wisselend en gaat heel snel irriteren hoe langer je hem aan hebt staan. Het is de gameplay die de game uniek maakt en verslavend.

Conclusie

Hou je van verslavende titels dan is The Pinball Wizard zeker wat voor jou. De game moet het niet hebben van zijn graphics en geluid maar wel van zijn ijzersterke gameplay. De game is verkrijgbaar in de Nintendo eShop voor een kleine 8 euro en via Steam voor €6,59. Dit is wel een goede prijs voor deze game en zorgt voor genoeg plezier.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: