Home Movies The Hateful Eight Review

The Hateful Eight Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Een nieuwe Tarantino film is uit en hij is weer zoals je van Tarantino gewend bent, een ontzettend goede film met perfecte dialogen en veel gore.

Deze review is spoiler vrij dus als je de film nog niet hebt gezien ga je hier ook niks over het plot vinden en kun je met een gerust hart verder lezen

Voordat ik met de review begin wil ik ook vermelden dat dit een echte Tarantino film is, dus als je de vorige films van hem niet tof vindt ga je dit ook niet leuk vinden, voor diegene die films al ‘Resevoir Dogs’ en ‘Django Unchained’ wel ontzettend goed vonden, dit is de film voor jou.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Cluedo”]Cluedo:

De film speelt zich grotendeels in een locatie af en dat is misschien ook wat de film zo ontzettend goed maakt, je hebt een geweldige cast (Samuel L. Jackson, Tim Roth, Kurt Russel en nog andere goede acteurs) die veel chemie heeft op het scherm. Dit is maar goed ook, want als je na gaat denken waar de film eigenlijk over gaat dan is het eigenlijk Cluedo op z’n Tarantino’s. Dit is verder geen slecht iets omdat het perfect is uitgewerkt, maar kan soms een klein beetje langdradig zijn (wat soms wel werkt en soms net iets minder).

[/text_block_nav][text_block_nav title=”70 mm”]70 mm:

Ik heb de films in het Eye gebouw in Amsterdam gezien en dat heeft zeker toegevoegd aan de pracht wat ‘The Hateful Eight’ is, de film is namelijk geschoten in 70 mm film (60mm en ge-edit naar 70) Dit betekend dat de shots heel wijd zijn en er ontzettend veel detail word weergegeven, dit werkt niet alleen met shots die van het landschap zijn genomen, maar ook van close-up shots van de acteurs.
Dus als je de kans hebt om de film ergens op een scherm te zien waar ze de 70 mm versie vertonen, dan moet je dat zeker doen want het is het meer dan waard.
vlcsnap-2015-08-14-19h17m34s242

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Muziek”]Muziek:

Zoals gewoonlijk bij Tarantino films heeft Ennio Morricone de soundtracks van de film gemaakt, en wat zijn ze weer goed. Het is zo goed gecomponeerd en voegt zo veel waarde aan de film toe dat ik niet zou weten of ik zonder de muziek de film zo goed zou hebben gevonden. Als je niks te doen hebt raad ik zeker aan om de soundtrack even op te zoeken en te gaan genieten van de prachtige muziek.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Personages”]Personages:

Ik heb het er al eerder in deze review over gehad, maar wat een personages zitten er in de film. Samuel L. Jackson speelt een zwarte bounty hunter in een land waar zwarte mensen nog niet geaccepteerd zijn, dit is dan ook een terugkomend thema in de film. We wisten van Samuel L. Jackson al dat hij dit soort rollen ontzettend goed kon spelen, maar ik ben alsnog weer verbaasd met hoeveel overgave hij zijn personage neerzet.

THE HATEFUL EIGHT

Samuel L. Jackson

Een ander personage wat er ook ontzettend uitspringt is het personage van Tim Roth, hij speelt het personage van Oswaldo Mobray. Een britse beul, zijn performance is ook zo ontzettend goed dat je op sommige momenten vergeet dat je naar acteurs aan het kijken bent. Op zulk soort momenten weet je dat je een goede film aan het kijken bent.
De rest van de cast is trouwens ook ontzettend goed, je merkt echt dat Tarantino het beste uit alle acteurs haalt.

THE HATEFUL EIGHT

Tim Roth

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Oordeel”]Oordeel:

‘The Hateful eight’ is geen film die je zomaar even tussendoor kijkt, het is een ervaring die je niet vaak ziet in films. De film weet je vanaf het begin vast te pakken met boeiende dialogen en laat je niet meer los. Het heeft soms een klein beetje last van langdradigheid maar dat is maar op enkele momenten merkbaar.

[/text_block_nav][review_summary title=”Review” summary=”Quentin Tarantino maakt weer een hoogstaande film.
” positives=”De dialogen zijn weer vanouds goed
Samuel L. Jackson speelt weer een keer op de voorgrond
De cast zet een geweldige performance neer
Murder mysterie is ook daadwerkelijk een mysterie
Tarantino actie” negatives=”soms een beetje langdradig”]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x