Home MoviesNieuws The Flash: Wie is Zoom?

The Flash: Wie is Zoom?

by Mark van Truijen

De vraag die dit seizoen van Flash al door iedereen zijn hoofd dwaalt is de vraag wie Zoom nou eigenlijk is. Is het Barry van Earth-2, Wally West of is het misschien Patty Spivot? In dit artikel gaan we een paar theorieën behandelen die van heel waarschijnlijk tot waarschijnlijk niet gaan.

Henry Allen
Voor veel mensen met mij inbegrepen staat Henry Allen aan de top van mijn verdachte. Nu hoor ik sommige mensen misschien denken “Maar dat is toch de vader van Barry, waarom zou hij Zoom zijn?”. Dat is een hele goede vraag. Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende reden. Waarom hebben we Henry bijna het hele seizoen niet gezien? Er werd natuurlijk wel gezegd waar hij naar toe ging maar kon zelfs een belletje er niet af naar zijn geliefde zoon. Dit kan natuurlijk zijn omdat de acteur die zijn vader speelt niet beschikbaar is, maar de theorie gaat verder.
Beginnend met de fysieke kenmerken, Zoom is een vrij grote en brede vent die zoals het er sinds de vorige aflevering naar uit ziet blond haar heeft. Kennen we nog meer mensen met die 2 kenmerken? Juist, Henry Allen.
Verder zagen we in Barry zijn reis tussen werelden een kleine easter egg van zijn vader die de Flash is (hij was vroeger in een andere Flash serie de Flash). Dit kan natuurlijk gewoon een leuke easter egg zijn naar vroeger en verder nik betekenen. Het kan ook betekenen dat Henry ook een speedster is en in een andere Earth misschien zelfs wel de Flash is, jammer genoeg heeft Earth-1 al een Flash dus die plaats is al bezet en wat is dan een betere positie om in te nemen dan de tegenhelft van Barry (behalve natuurlijk sidekick maar dat terzijde).
Dit zijn natuurlijk allemaal goede redenen waarom Henry misschien wel een speedster zou kunnen zijn maar waarom zou hij dan achter zijn eigen zoon aan gaan waarvan hij weet dat hij de flash is. Hiervoor moeten we de comics in een wat personages verschuiven. In de comics is Hunter Zolomon (Zoom) een van de beste vrienden van Wally West (kid Flash in de comics) die de tegenhanger van hem wordt zodat hij een betere superheld kan worden. Dit word niet alleen gedaan om hem beter te maken maar om naar het uiterste te brengen waarbij niemand veilig is.

Edit: Kijk even naar de ogen hieronder, als dat niet verdacht is!

Kans dat Henry Allen Zoom is: 7/10

maxresdefault (4)

Jay Garrick
Voor de laatste aflevering heb ik Jay Garrick eigenlijk nooit bedacht dat het ook maar een beetje Zoom kon zijn. Maar toen de gemaskerde man zijn naam in het code uit had gebeeld begon mijn complete vertrouwen in de ex-Flash te wankelen. Als blijkt dat Jay het is dan denk ik dat het veel gedaanteveranderingen gaat bevatten en dat de echte Jay de gemaskerde man is. Iets wat deze theorie support is dat Earth-1 Jay Garrick Hunter Zolomon heet en in de comics is Hunter Zolomon natuurlijk Zoom.

Kans dat Jay Garrick Zoom is: 8/10

The-Flash-Jay-Garrick-Teddy-Sears

Eddie Thawne
Eddie Thawne zoveel overgrootvader van Eobard Thawne (Reverse Flash), verloofde van Iris. Oh ja en dood. Hoe kan het dan zijn dat ik Eddie dan alsnog verdenk? Ten eerste omdat de makers van Flash in een paar interviews hebben gezegd dat dit niet de laatste keer gaat worden dat we Eddie zien, en zou dit niet de meest epische manier zijn om hem weer terug te zien. Verder komt dit ook overeen met wat we van Zoom weten (blond haar en breed). Ten tweede staat Flash (en Arrow ook trouwens) bekend om dat het bekende stripboekverhalen overneemt met andere personages. Als er mensen zijn die “under the red hood” (aanradertje trouwens) hebben gelezen dan zullen ze nu wel snappen waar ik het over heb. Hier wordt Jason Todd (Robin) vermoord en komt later terug als de Red Hood, een twisted versie van Batman. Al met al lijkt het me heel tof om Eddie nog een keer te zien want ik mocht hem wel en vond het jammer toen hij weg ging uit de show.

Edit: In de comics is er ook nog iemand genaamd Malcolm Thawne die een iets minder bekende maar daarom niet minder geliefde villain genaamd Cobalt Blue. Sinds de kleur van Zoom een soort van blauw is en Eddie ook een Thawne is (man die familie maakt het de Flash wel echt moeilijk) is dit zeker iets om mee te nemen

Kans dat Eddie Thawne Zoom is: 7,5/10

The Flash -- "Fastest Man Alive" -- Image FLA102b_0031b -- Pictured: Rick Cosnett as Detective Eddie Thawne -- Photo: Cate Cameron/The CW -- © 2014 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Barry Allen Earth-2
Voor mijn laatste theorie neem ik er een die tot kort een van de meest geaccepteerde theorieen was maar door de laatste paar afleveringen compleet onwaarschijnlijk is geworden. Barry Allen van Earth-2. De theorie was dat Barry van Earth-2 het nog slechter had dan onze Barry en daardoor tot waanzin werd gedreven wat leidde dat hij zo jaloers werd op Barry1 dat hij zijn speed wou stelen en zijn plaats in te nemen. Hoewel dit een leuke en interessante theorie was/is, we hebben allemaal gezien hoe Barry2 is en de kans lijkt me klein dat dit onze Zoom gaat worden.
Kans dat Barry Allen Earth-2 Zoom is 1,5/10

maxresdefault (3)

Natuurlijk zijn dit niet alle theorieen die we hebben over Zoom en het zou zomaar kunnen zijn dat iedereen het fout heeft en we straks ineens met een Joe Zoom zitten (al lijkt me dat sterk) we kunnen nu dus alleen maar speculeren tot dat de echte reveal komt!

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x