Home Movies The Final Girls – Review

The Final Girls – Review

by Mark van Truijen

[vc_row][vc_column][text_block_nav title=”Intro”]Je kent het wel van films zoals Edge of Tomorrow (2014), Groundhog Day (1993) of Source Code (2011); De hoofdrolspeler beleeft dezelfde dag over en over. In dit geval geeft regisseur Todd Strauss-Schulson er een andere draai aan.  The Final Girls is een unieke twist van horror en komedie en steekt geheel de draak met alle horror-clichés . Dit resulteert in een moderne versie van een klassieke horror film die soms verwarrend maar vooral origineel genoemd mag worden.

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Body”]In The Final Girls maak je kennis met Max Cartwright, een middelbare scholier die samen met haar vrienden op mysterieuze wijze getransporteerd naar een horrorfilm uit 1980. Het betreft een film waarin haar overleden moeder, de zogenaamde ‘scream queen’, een rol speelde. Onwetend en verdwaald gelooft het gezelschap dat alles net is als in de horrorfilm Camp Bloodbath. Al snel kom je er al snel achter dat de jongeren wel degelijk in gevaar verkeren. Samen met haar moeder en haar vrienden van het zomerkamp gaat Max de strijd aan met een maniakale moordenaar om zo veilig thuis te komen.the final girls main

Het feit dat de hoofdrolspelers weten dat ze in de film zitten zorgt voor een andere kijk op horrorfilms zoals je die gewend bent. Sommige scenes zijn zowel verwarrend als vernieuwend en je wordt als kijker soms erg in het duister gelaten. Dit neemt echter niet weg dat het een origineel verhaal is die ook erg vermakelijk is. Niet alleen geeft Strauss een ander perspectief aan horrorfilms, hij doet dit op een grappige manier met Amerikaanse humor en referenties naar klassieke horror films zoals Friday the 13th. Een leuke knipoog naar de fans.

Ondanks de flauwe Amerikaanse humor die de acteurs in de film hebben stijgt de spanning erg vaak. Mede dankzij de goede cinematografie en muziek is de spanning als kijker zijnde zeker voelbaar. Aan spanning kom je dus ook niets te kort. Daarnaast weet je als kijker net zoveel als de karakters uit de film. Op het moment dat Max geen idee heeft wat ze moeten doen vraag je dat als kijker ook af. Vandaar ook dat je soms zoekende bent naar een oplossing voor het probleem. Dit kan voor sommige verwarrend zijn en voor andere weer prachtig.

1474240819793074470

[/text_block_nav][text_block_nav title=”Conclusie”]CONCLUSIE

The Final Girls heeft een leuk en origineel verhaal met een nieuwe kijk op horrorfilm. Ook de cinematografie is van hoge kwaliteit waardoor het verhaal een unieke ervaring is. Echter was er op sommige punten verwarring of blijven de personages in de film erg oppervlakkig. Hierdoor had de film op sommige punten beter kunnen presteren. Toch is dit een film die je als horror liefhebber zeker zult waarderen.

 

[/text_block_nav][review_summary title=”Review”] The Final Girls steekt de draak met klassieke horror films. Hoewel het een origineel verhaal is was de film soms erg verwarrend en mistte het een hoop op het gebied van uitvoering.

[review_summary title=””
positives=”Knipoog naar Friday The 13th
Zelfspot
Origineel en vernieuwend ” negatives=” Personages soms erg flat
Flauwe humor
Mindere uitvoering”]
[rating title=”Eindcijfer” value=”6=” range=”10″]
[/review_summary][/vc_column][/vc_row]

 

 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x