Home GamingPC The Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited Review

The Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited Review

by Jeffrey van den Bogaart

Iets meer dan een week geleden kwam de next-gen console versie van The Elder Scrolls online uit tijd dus om een review te schrijven over de game tot nu toe.

Als een nieuweling bij esotu wist ik niet precies wat de game zou inhouden. Uiteraard had ik tijd zat zitten kijken naar filmpjes van gameplay maar net niet teveel om het leuk te houden want het leek me erg toffe game. Op de dag zelf kreeg ik de game binnen en haastte ik me dan ook naar huis om snel de Xbox-One aan te gooien om het spel te installeren. Het installeren is nou simpel weg iets waar je even de tijd voor moet nemen en gelukkig kreeg ik daarna ook nog een Day-One patch van 15GB die waar ik alsnog even op moest wachten.

Uiteindelijk is het dan zo ver. Ik kies een character en begin een beetje te klooien met instellingen over de looks. Het eerst wat mij opviel was dat het soms best lang duurde voordat bijvoorbeeld de kleur van het haar veranderde iets wat ik niet erg was gewent bij andere spelen. Na wat rommelen was ik dan eindelijk klaar om de wereld in te gaan. Je begint je avontuur in cel waar al snel iemand je komt bevrijden en mededelen dat je dood bent. Je krijgt dan even de basics van het spel mee en ramt snel door wat quests waarbij het opvalt dat er om je heen ook nog een stuk of 30 andere players dezelfde kant als jij op rennen. Na wat klooien mag je dan eindelijk de open wereld in.

esotu

Hier begint eigenlijk pas je echte avontuur. Het viel me al snel op dat vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Heb je even geen zin in een quest of wil je wat anders doen dan doe je dat gewoon lekker. Helaas ben je nog maar een laag leven en lopen er overal wel een aantal hogere level monsters rond die je vrij snel kunnen doden. Opzich vind ik het spel grafisch niet heel bijzonder, niet dat het lelijk is maar het is niet echt speciaal om het zo te noemen. De omgeving is erg gaaf aangekleed dat moet ik Bethesda weer na geven, zoals het in bijna alle spellen dit het geval is. De omgeving daagt je echt uit om is van het pad af te wijken en eens te gaan kijken of er ergens een speciaal monster, schatkist of grot is.

176337__the-elder-scrolls-v-skyrim-landscape-river-mountains-trees_p

Het leuke vind ik eigenlijk gelijk dat je je constant een soort van ontdekkingsreiziger voelt die ook nog eens een hoop monsters afslacht. Als ik eerlijk ben vind ik het al jammer als ik het spel uit zet dat ik niet nog even achter de volgende heuvel ben gaan kijken (maar dat ben ik). De besturing en het idee van de game is vrij snel duidelijk. Je ramt op wat knopjes (op een tactische manier) rent soms even weg en probeert zo snel mogelijk quests te voltooien om te zorgen dat je snel experience krijgt. De quests zijn niet bepaald moeilijk, soms moet je even een baas verslaan die te sterk om in je eentje aan te vallen. In dit geval wacht je gewoon even tot dat er nog iemand bij komt die die quest ook aan het doen is en ram je er vrolijk met ze 2e of 3e (soms zelf 10e) er op los waardoor je alsnog je quest vervuld.

8889194_f520

Ik heb als nieuweling wel het idee dat ik af toe het niet helemaal doe zoals het hoort maar goed daar loop ik vanzelf wel een keer tegen aan. Het is echt een spel waar je in zeker zin sociaal voor moet zijn. Al een aantal keer komen mensen ergens tegen me praten of ik hun wil helpen met een monster dood maken of ik zin heb om mee te gaan en een Cave uit te spelen. Je kan echt erg veel dingen met andere players doen waar je eigenlijk ook niet eens zelf uit zou komen. Ik had gelukkig een vriend die mij kon uitleggen hoe Cyrodill werkt. Cyrodill is een soort plek waar de Eldmeri Dominion, EbonHeart pact en Daggerfall Covenant teams tegen elkaar strijden met een soort forten. Deze kunnen versterkt worden door spelers door de muren te versterken of wapens er op te bouwen. Er worden punten verdiend door nieuwe vestigingen te veroveren of andere players te vermoorden. Het is een erg leuke tactische toevoeging aan dit soort games alleen was ik lvl 10 en 12 toen ik het probeerde en toen was ik helaas nog niet sterk genoeg om te zorgen dat ik echt van nut kan zijn.

Cyrodiil_full_pvp_map_zps2e8cfea2

Conclusie:

The Elder Scrolls Online is echt een hele leuke MMO die je niet in je eentje speelt. Op zich vind ik het erg mee vallen in hoe druk het is en ook van echt vervelende bugs heb ik niet veel last van gehad. Het is een spel wat je geprobeerd moet hebben om erover te kunnen oordelen. Ligt dit genre je niet dat zou ik het niet proberen maar een gokje wagen kan altijd!

Hoe heb jij Esotu ervaren of ben je van plan hem te kopen? laat het ons weten!

[bol_product_links block_id=”bol_5582e36f287ac_selected-products” products=”9200000042774973,9200000042774971″ name=”The Elder Scrolls Online” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”5C4C52″ border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x