Home GamingAndroid Take-Two Interactive heeft onlangs wat titels geannuleerd

Take-Two Interactive heeft onlangs wat titels geannuleerd

by Mark van Truijen

Take-Two Interactive kondigde vorige maand aan dat het 5% van zijn personeelsbestand zou ontslaan en meerdere niet aangekondigde titels zou annuleren als onderdeel van bredere kostenbesparende maatregelen, en hoewel er geen verdere details werden gedeeld over welke projecten precies waren geschrapt, heeft het bedrijf een beetje meer licht op dat front geworpen.

Tijdens zijn recente kwartaalwinstgesprek raakte de president van Take-Two Interactive, Karl Slatoff, kort de eerder genoemde geannuleerde spellen aan en onthulde dat geen van de geannuleerde projecten tot enige “kernfranchises” behoorde.

“We zijn buitengewoon enthousiast over onze aankomende pijplijn, die ongeveer 40 titels omvat tot het fiscale jaar 2027,” zei Slatoff. “Ons bijgewerkte releaseschema weerspiegelt de acties van ons recente kostenreductieprogramma, waardoor we verschillende titels hebben geannuleerd om onze inspanningen en middelen te richten op de franchises waarvan we geloven dat ze onze beste kansen vertegenwoordigen om aanzienlijk kritisch en commercieel succes te behalen.

“Deze titels omvatten geen van onze kernfranchises en werden niet verwacht onze netto boekingsgroei materieel te beïnvloeden.”

Details over welke projecten precies zijn geschrapt, blijven schaars. Als onderdeel van de recente ontslagen sloot Take-Two twee studio’s die eigendom waren van zijn Private Division-label in Rollerdrome en OlliOlli-ontwikkelaar Roll7 en Kerbal Space Program 2-studio Intercept Games. Volgens rapporten werd ook een groot aantal medewerkers van Private Division ontslagen.

Eerder dit jaar nam Take-Two Interactive Gearbox Entertainment over via zijn label 2K van Embracer Group voor $460 miljoen. Kort daarna werd Gearbox getroffen door een nieuwe ronde van ontslagen.

Take-Two heeft momenteel een aantal grote titels in de maak bij zijn labels, waaronder Tales of the Shire: A Lord of the Rings Game en een survival horror game met Bloober Team van Private Division, Borderlands 4 en een geruchten Mafia 4 bij 2K (waarvan er binnenkort een kan worden aangekondigd), Judas bij Ghost Story Games, en natuurlijk Grand Theft Auto 6 van Rockstar, dat in de herfst van 2025 wordt gelanceerd. Rockstar zal ook de financiering en publicatie van Remedy Entertainment’s Max Payne 1 en 2 Remake op zich nemen, die nog geen releasedatum heeft, maar binnenkort volledig in productie zal gaan.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x