Home Gaming Valve werkt volgens berichten aan nieuwe 6v6 shooter, genaamd Deadlock

Valve werkt volgens berichten aan nieuwe 6v6 shooter, genaamd Deadlock

by Mark van Truijen

De productie van daadwerkelijke spellen door Valve is in de loop van het laatste decennium of zo enorm vertraagd, met Half-Life: Alyx en Counter-Strike 2 als enige grote, goed ontvangen releases in de afgelopen jaren. En hoewel het bedrijf duidelijk blijft focussen op Steam en Steam Deck, lijkt het erop dat het nog een nieuwe vlaggenschip-titel in de maak heeft.

Volgens de bekende Valve-insider Tyler McVicker werkt het bedrijf aan een 6v6 heldenshooter genaamd Deadlock. Volgens de leaker is de titel sinds 2018 in ontwikkeling en is hij in de loop van zijn ontwikkeling naar verluidt ook bekend geweest als Neon Prime en daarvoor als Citadel. Screenshots en details gerelateerd aan het spel zijn ook online verspreid na een recente privé-playtest.

Naar verluidt zal Deadlock zich afspelen in een wereld die elementen van fantasie en steampunk mengt, van robots tot tovenaars tot zwevende slijprails waar spelers zich op kunnen bewegen, vergelijkbaar met BioShock Infinite. Het spel zal heldenontwerpen bevatten die geïnspireerd zijn door Dota 2, terwijl de competitieve shooter-gameplay ook zal worden gecombineerd met tower defense en strategiemechanica.

Valve heeft in het verleden gezegd dat het meerdere spellen in ontwikkeling heeft, hoewel het nog moet blijken hoe lang het zal duren voordat het bedrijf ze officieel begint te onthullen, en of Deadlock inderdaad een van hen zal zijn. Het lijkt erop dat het project al een tijdje in de maak is, dus hopelijk duurt het niet te lang voordat het officieel wordt aangekondigd.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x