Home Gaming Steep: Road To The Olympics Review

Steep: Road To The Olympics Review

by Sven

Nog maar zes weken en dan is het zover, de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Vorige maand kregen wij dan ook een code binnen om te bekijken of Steep: Road To The Olympics net zo zenuwslopend goed is als de Nederlandse schaatsers vier jaar geleden op de Winterspelen. Kan Steep: Road To The Olympics ervoor zorgen dat Steep beter wordt dan dat het een jaar geleden was bij de release? Lees het hieronder!

Steep is al meer dan een jaar de game voor de wintersport liefhebber en in mijn review van toen was ik wisselend enthouisast over Steep. Nu met deze grote DLC leek het mij dus een prima tijd om Steep weer op te pakken.

Het verhaal

In Steep: Road to the olympics ben jij een onbekende sporter die zich moet bewijzen om mee te kunnen doen aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Je kan een van de acht personages kiezen en met dat personage ga je de piste op om jezelf te bewijzen. Je wordt wel af en toe uit het verhaal gehaald, omdat je veel tutorials moet spelen. Nu was dit voor mij geen enkel probleem, omdat ik de game al een tijdje niet meer had aangeraakt, maar ik denk dat het voor de veteranen onder ons het wel is frustrerend kan zijn als je iets moet doen wat je eigenlijk al veel te makkelijk af gaat. Tussen de kwalificaties voor de Olympische Spelen door zal je af en toe aangesproken worden, aan de hand van een filmpje, door bekende sporters die zich op de Olympische Spelen hebben bewezen. Een ontzettend gave toevoeging, waardoor Ubisoft laat zien dat zij daar energie in hebben gestoken. Echter is dat ook, naast de sterke gameplay die er al was, het enige echte leuke aan dit verhaal. Als je uiteindelijk de drie gouden medailles hebt gehaald voel je nou niet echt alsof je iets bereikt hebt en dat is wel zonde. Het verhaal is dus niet ijzersterk, dus waar moet deze DLC het dan wel van hebben?

Nieuwe gebieden en events!

Deze DLC brengt wel twee nieuwe gebieden met zich mee, Korea en Japan. Korea is niet vrij te verkennen, maar Japan wel en voor een game als Steep is het ontzettend tof als er een nieuw gebergte in de game komt waarin je lekker kan losgaan met het snowboarden, skiën, paragliden en basejumping. Met veel plezier heb ik al deze sporten beoefend in Japan en het is gewoon ene ontzettend mooie omgeving.

Naast het nieuwe vrij te verkennen gebied, heeft Ubisoft ook bepaalde events in deze DLC gestopt die echt wel interessant zijn. De events zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten en dat je je score maar wilt blijven verbeteren. Tevens zijn de events ook niet makkelijk, waardoor je zeker terug kan komen voor een uitdaging.

Gameplay is verbetert ten opzichte van de release

Steep had toen het net uitkwam wel is last van hele rare glitches, rare physics en dat de besturing ook niet al te lekker werkte. Daarnaast vond ik het alleen maar raarder dat je niet kon grinden, want grinden is toch een groot onderdeel van snowboarden en zelf skiën? Je voelt dat Ubisoft heeft zitten werken aan deze game want alles voelt soepeler, iets simpeler en de physics zijn ook een stuk verbetert ten opzichte van de release. Hierdoor speel ik de game met meer plezier en levert het niet zoveel frustratie op.

Daarnaast is er al in een eerdere update het grinden toegevoegd en dit zorgt ervoor dat Steep een nieuwe en extra diepgang heeft gekregen. Zo kan je op verschillende huizen, stangen en pijpen grinden en de gekste stunts uithalen. Het gaf mij in ieder geval meer plezier dan de eerste game en dat was al een hele verbetering.

Toch blijven de physics soms erg raar. Ik ben een paar keer gevallen op een hele rare manier, deed ik stunts in de lucht en kwam ik goed terecht en tot op de dag van vandaag vraag ik me nog steeds af hoe dat is gelukt. Het is iets kleins, maar je ziet wel dat het ten opzichte van release 2016 een stuk verbeterd is. Daarnaast heeft Ubisoft in de tussentijd ook nieuwe gebieden bijgevoegd zoals Alaska, die voor iedereen gratis te verkrijgen is.

Steep: Road To The Olympics, net zo olympisch als de sporten?

Steep: Road To The Olympics is niet de beste DLC ooit. De verhaalmodus is ronduit slecht en is eigenlijk alleen maar leuk, omdat de Olympische Spelen voor de deur staan. Deze DLC moet je in huis halen voor het nieuwe gebied Japan, met de verhaalmodus als een leuk extraatje. Wel is het fijn dat de game zo gegroeid is ten opzichte van release en daar mag Ubisoft dan ook heel trots op zijn. De game voelt beter aan, reageert beter en je kan grinden, iets wat er eigenlijk al vanaf dag 1 in had moeten zitten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x