Home Gadgets AGON AOC AG322QCX review

AGON AOC AG322QCX review

by Mark van Truijen

De AGON AOC AG322QCX is één van de grootste monitoren die je kan krijgen voor niet al te veel geld, maar is hij het ook waard. Wij mochten dit bakbeest van 31.5 inch, 1440p en 144HZ testen.

Het ontwerp van de monitor oogt strak en solide, met een strak paneel onder een stijlvol metalen basis. De verstelbaarheid van het geheel is goed, met diverse opties als hoogte aanpassing en schuinstand. Ondanks de grote van de monitor krijg je nooit het gevoel dat deze omvalt. Een handvat aan de achterkant maakt het nog makkelijk om de monitor te verplaatsen. Hij beschikt over drie gekleurde leds aan de onderkant. Deze kunnen gewisseld worden tussen rood,groen en blauw, gedimmed of uitgeschakeld. Aan de achterkant van de monitor zit ook nog een haakje waar je je koptelefoon aan kan ophangen.

Aan de monitor vinden we nog wat mooie porten, twee displayporten, twee hdmi 2.0 porten die ondersteuning bieden van Adaptive-Sync, VGA, twee 3.5 mm ports, mini USB voor de Quickswitch controller en de power unit. De monitor heeft 5W ingebouwde speakers maar deze zul je vaak niet gebruiken.

Wij hebben gedurende de maand december deze monitor mogen testen en hier is wat wij er van vonden. Gamen is heerlijk op deze monitor. Er zijn altijd monitoren met hogere resoluties of hogere refresh rates, deze past precies in de mid-range en kan de actie van deze tijd goed aan. Je zult wel over een goede PC moeten beschikken wil je alles eruit halen. Wij hebben voor het gemak de console eraan gehangen.

Het beeldscherm heeft een mooie curve, dit maakt het erg geschikt voor games als Prey en Dishonored waar het gevaar om iedere hoek zit, hier zijn ook de contrast ratios wat anders waardoorhet donker vaak nog enger is. Dit is ook in te stellen met Shadow Control, hierbij komen de donkere gebieden wat meer onder het licht te liggen.

Voor mijn persoon is groter altijd beter, als het maar scherp blijft. Ik kan dus heerlijk genieten van 32″ waar het voor andere snel te groot kan aanvoelen. Gewoon niet te dicht met je gezicht op het scherm en alles komt goed.

Om even wat rust te nemen van het gamen en een film op te zetten is dit scherm meer dan gewschikt voor. Het zorgt voor een goede beleving en is dan met recht een genot. Het feit dat het voldoet aan 4K is alleen maar een plus.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x