Home Gadgets Sony partner tentoonstelling Ruben Terlou

Sony partner tentoonstelling Ruben Terlou

by Sven

Onlangs is de tentoonstelling van documentair fotograaf Ruben Terlou geopend. Sony is als partner aangesloten voor de audiovisuele ondersteuning. Terlou brengt met zijn tentoonstelling Dwars door China het hedendaagse China in beeld. Hij laat zien hoe de Chinezen zich wapenen tegen het verlies dat de modernisering brengt en hoe zij meegaan met de geboden kansen. Tot en met 27 mei staat Museum Hilversum volledig in het teken van het nieuwste werk van Terlou.

De tentoonstelling doorbreekt het clichébeeld van China en is opgezet in samenwerking met Sony, VPRO en CinemAsia. Een deel van het fotografische werk van Ruben Terlou is gefotografeerd met de Sony α7RII. Om zowel bewegende als stilstaande beelden van deze reis optimaal te presenteren integreert Sony BRAVIA A1 OLED Tv’s, VPL-PHZ10 projectoren en enkele Life Space UX producten.

“Wij zijn trots Ruben Terlou te mogen ondersteunen tijdens deze prachtige tentoonstelling. Een deel van de beelden is gefotografeerd met de Sony α7RII. Deze camera is uitgerust met een 42,4 full-frame beeldsensor. Een van de voordelen van dit sensorformaat is dat de beelden levensgroot geprint konden worden zonder in te leveren op kwaliteit. De tentoonstelling is daardoor van een zeer hoog niveau en absoluut de moeite waard om te bezoeken” Aldus Jelger Annegarn – Marketing Manager Digital Imaging

Fotografische reis van Ruben Terlou

Ruben Terlou brengt met zijn tentoonstelling Dwars door China het hedendaagse China in beeld. Terlou die onlangs nog veel lof oogstte met zijn tv-documentaireserie Door het hart van China legde het land ook met zijn fotocamera vast, hij geeft aan: ‘Ik wil in de tentoonstelling Dwars door China, met beelden waarin de mens centraal staat, een indruk geven van de ontwikkelingen in het China van nu’.

China wordt door Terlou op een persoonlijke manier benaderd, hij spreekt de Chinese taal en met zijn innemende nieuwsgierigheid weet hij zijn gesprekspartners te verleiden tot openhartige scènes en gesprekken. ´Hij heeft een eigen stijl van fotograferen´, aldus museumdirecteur Stef van Breugel. ´Hij zoekt in zijn fotografie naar tableaus van mensen en landschappen die zijn te vergelijken met filmscenes. Soms als in een schouwspel om ons de ontwikkeling te laten zien en andere keer brengt hij zijn camera dicht bij de mensen.’

Naast de nog niet eerder getoonde beelden van Terlou, zijn in de projectzaal van het museum de video’s De Massage is het Medium en Een Oproep van de Chinese kunstenaar Yin Aiwen in prachtige beeldkwaliteit op Sony’s OLED Tv’s te zien.

Audiovisuele ondersteuning Sony

Tijdens de tentoonstelling gebruikt Sony verschillende audiovisuele oplossingen. Voor het weergeven van interactieve content zijn onder meer BRAVIA A1 OLED Tv’s geïntegreerd. Op deze Tv’s zijn VPRO-fragmenten te zien waarin Ruben vertelt over de mensen die hij heeft ontmoet tijdens zijn reis. Deze modellen garanderen een hoogwaardige beeldkwaliteit en meer dan 8 miljoen pixels dankzij OLED technologie. Tevens produceert de BRAVIA A1 een goed geluid dankzij Acoustic Surface. Dankzij deze geluidstechnologie resoneert het gehele scherm mee op de geluidsgolven voor een perfecte synchronisatie van beeld en geluid.

Naast OLED Tv’s zijn VPL-PHZ10 projectoren gebruikt om op grootformaat content te presenteren. Deze leveren 5000 lumen waardoor de content ook bij veel daglicht zichtbaar is. Om het werk van de Chinese kunstenaar Yin Aiwen te presenteren is een LSPX-W1S 4K Ultra Short Throw Projector geïntegreerd. Deze produceert een hoogwaardige 4K projectie op een zeer korte afstand van de muur.

Museum Hilversum

Museum Hilversum programmeert in het hart van de Mediastad, een gevarieerd programma vol mediakunst- en cultuur. Het stadsmuseum is een levendige plek voor inspiratie en ontmoeting met optredens, lezingen, rondleidingen en medialabs voor alle leeftijden.

Bezoekersinformatie

Museum Hilversum is gevestigd op Kerkbrink 6. De expositie is van 31 maart – 27 mei dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x