Home GadgetsSony Sony kondigt beschikbaarheid BRAVIA AG8 OLED-serie aan

Sony kondigt beschikbaarheid BRAVIA AG8 OLED-serie aan

by Pim, Sel

De AG8 modellen zijn vanaf eind mei verkrijgbaar in de Benelux

Sony introduceert de stijlvolle en slank vormgegeven AG8-serie BRAVIA 4K HDR OLED Tv’s in een 55- en 65-inch formaat. Deze modellen zijn vanaf eind mei verkrijgbaar bij alle erkende Sony dealers in de Benelux. Beeld komt tot leven met de zeer brede kijkhoek, verfijnd contrast en absolute zwartwaarden van OLED technologie.

Meer dan 8 miljoen zelf oplichtende pixels worden nauwkeurig aangestuurd door de Picture Processor X1 Xtreme beeldprocessor. De processor is voorzien van Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing. Dit garandeert een ultieme kijkervaring met meer detail, kleur en contrast.

De AG8 is uitgerust met de Acoustic Surface Audio geluidstechnologie. Dankzij deze innovatie resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven. Dit resulteert in een realistische reproductie van de geluidsgolven waardoor de perfecte synchronisatie van beeld en geluid ontstaat. Niet alleen aan de voorzijde maar ook aan de zijkanten van het beeldscherm. Acoustic Surface Audio technologie voorziet in een indrukwekkende geluidservaring. Kijkers worden opgenomen in een compleet nieuwe entertainmentervaring waarbij beeld en geluid in perfecte harmonie worden gepresenteerd.

De AG8 is dun vormgegeven en kan eenvoudig dicht tegen de muur worden bevestigd met het SU-WL850 ophangsysteem. Bovendien is dit systeem flexibel in gebruik en heeft een draaifunctie, zodat de positie van het toestel naar voorkeur kan worden aangepast voor de beste kijkhoek. Tevens kan de standaard 180° roteren en omhoog worden gezet zodat de Soundbar te zien is. Daarnaast past de standaard mooi bij het prachtige ontwerp van de tv, waardoor de kijkervaring niet wordt verstoord.

Voor de ultieme beeldkwaliteit, combineert de AG8 de briljante scherpte van 4K resolutie met de helderheid, kleur en details van High Dynamic Range (HDR). Voorheen verborgen delen in schaduwpartijen en zonlicht worden nu in volle helderheid en detail weergegeven. Net als de AF8 zijn deze modellen geschikt voor het afspelen van Dolby Vision content.

Android TV & Google Assistant

De AG8 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Dit interactieve platform biedt streaming van tv-programma’s, series en films via Google Play, Netflix, YouTube, NLZiet, Videoland, Pathé Thuis en andere bronnen. Tevens is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de TV. Ook is Google Assistant ingebouwd om eenvoudig tv-programma’s of films af te kunnen spelen door simpelweg tegen het toestel te praten. Daarnaast is er toegang tot een collectie games en apps via de Google Play Store. En via automatische updates zorgt Sony ervoor dat Android TV altijd up-to-date blijft. Dit garandeert optimale prestaties van de BRAVIA TV.

De AG8-serie is vanaf eind mei beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:

KD-55AG8 € 2.499

KD-65AG8 € 3.499

AG8-serie BRAVIA OLED 4K HDR-tv (55” en 65”-model)

·        Sony BRAVIA OLED TV met meer dan 8 miljoen pixels die zorgen voor een uitstekend beeld met hoogwaardige kleuren, perfecte zwarttinten, een dynamisch contrast, scherpe beelden en een brede kijkhoek.

·        Picture Processor X1 Xtreme beeldprocessor voor een optimale 4K HDR kijkervaring. Deze beeldprocessor is voorzien van Object-based HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual database processing.

·        Acoustic Surface Audio technologie waardoor het gehele scherm resoneert voor een fantastisch geluid rechtstreeks vanuit het beeldscherm. Sound-from-Picture Reality-technologie garandeert een uitstekende synergie tussen beeld en geluid.

·        Dolby Vision brengt scenes tot leven voor een authentieke kijkervaring.

·        Android TV van Google biedt een wereld vol films, muziek, foto’s, games en apps.

·        Chromecast built-in om eenvoudig content als Netflix, NPO Start of YouTube rechtstreeks vanaf de smartphone of tablet naar de tv te versturen

·        Google Assistant voor het eenvoudig zoeken van content door simpelweg via de afstandsbediening tegen de tv te praten.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: