Home MoviesDVD/Blu-Ray Snoopy & Charlie Brown: The Peanuts Movie Review

Snoopy & Charlie Brown: The Peanuts Movie Review

by Overige Redacteuren

Blue Sky Studios, animatie-makers van films als Ice Age en Rio, blies eind vorig jaar nieuw leven in een bestaande franchise: Peanuts van Charles M. Shultz. Na in 1950 zijn debuut gemaakt te hebben als strip held is Charlie Brown in 2016 nog steeds een statement. De strips van Peanuts zijn over de gehele wereld bekend. Het zat er dan ook aan te komen dat het duo op het witte doek ging verschijnen. Na een succesvolle periode in de Nederlandse bioscopen gedraaid te hebben is de film nu te krijgen op DVD en Blu-Ray. Denk je dat je kinderen moet hebben om deze film in huis te halen? Dan heb je het mis! The Peanuts Movie is leuk voor jong en oud

In de film volgen we de lieve kneus Charlie Brown en zijn hondje Snoopy. Charlie is een jongetje waar alles in het leven bij tegenzit. Echter laat hij zich daardoor niet kennen want hij is altijd optimistisch en hoopvol dat het een keer meezit. Op het moment dat er een nieuw meisje in zijn klas komt is Charlie tot over zijn oren verliefd. Hij zal er ook alles aan doen om op te vallen bij haar. Zoals gewoonlijk lijkt alles weer tegen te zitten maar, door een foutje is hij nu het genie van het dorp. Zou het Charlie voor een keer wel lukken om iets voor elkaar te krijgen?

The Peanuts Movie voelt als een grote strip. Klassieke scenario’s uit de strips zijn vertaald naar een 3D wereld in een bioscoop film. Een voorbeeld is de vlieger scene waarin zijn vlieger in de “Kite-Eating Tree” terechtkomt. Dit is tevens een onderwerp in de strips rond 1958 waarin het Charlie niet lukt om succesvol te vliegeren. Het is erg bijzonder om te zien hoe ze iets klassieks in een modern jasje gestopt hebben. Dit soort parallellisme wordt gedurende de hele film gebruikt. Het enige verschil is dat de makers overal net wat meer moeite in hebben gestopt dan een stripje. Zo blijft het voor de kijker erg leuk om naar te kijken.

Een minpunt van de film zijn de plotpunten waar weinig tot niets gebeurd. Er komen scènes in voor waar je als kijker eigenlijk niet zo goed weet waar je nou precies naar aan het kijken bent. Ook komt het voor dat de richting die de film opgaat erg afwijkt van de originele verhaallijn. Snoopy zorgt voor een 2e verhaallijn over De Rode Baron, een denkbeeldige aartsvijand, die zich afspeelt in zijn hoofd. We kennen deze aparte vertelwijze van bijvoorbeeld Dr. Seuss’ The Lorax. De manier hoe dit uitgewerkt is is erg specifiek en voor sommige kan dit vervelend gevonden worden. Dit neemt overigens niet weg dat het een originele manier van vertellen is die wel mooi is neergezet. Je ziet dat Martino veel heeft kunnen oefenen met Scrat uit de Ice Age series.

DVD/Blu-Ray Extra’s

The Peanuts Movie biedt heel veel extra’s op de Collector’s Edition. Ongeveer 1/3 van de speelduur aan bonusmateriaal is beschikbaar bij aanschaf van de film op DVD of Blu-Ray. Zelden vindt je zoveel content op een normale uitvoering van een animatiefilm. Naast exclusieve trailers van bijvoorbeeld de nieuwste Ice Age film vindt je er ook het productieproces van de film. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van het script, het conceptualiseren van de animatie en de belichting van de personages. Daarnaast krijg je uitleg hoe je Snoopy zelf kunt natekenen en hoe de productie te werk gaat. Maar hier houdt het natuurlijk niet op want er staan ook 6 snippets van Snoopy op, muziekvideo’s en verwijderde scènes uit de film. Kortom, je kunt naast de film ongeveer 40 minuten langer blijven zitten want er is genoeg om je mee te vermaken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x